relatie na kinderen
Beeld: Picjumbo

Eerlijk is eerlijk, een kind krijgen gaat je niet in de koude kleren zitten: je leven verandert van de ene op andere dag en dat kán onderling weleens voor spanning zorgen.

Gelukkig hebben we, met dank aan relatietherapeut Roefke Carmiggelt-Polak (73), een paar steengoeie tips om je relatie ook na het krijgen van een kind goed te houden.
 

'Hij snapt niets van mij'

"Ik merk geregeld dat jonge vaders weinig compassie tonen als het gaat om de tijd die een vrouw nodig heeft om bij te komen na de zwangerschap", vertelt ze. "Na tien dagen gaan ze weer vrolijk de hort op en dan ontstaan vaak de eerste teleurstellingen bij een vrouw. 'Hij snapt niets van mij', krijg je dan." Volgens Carmiggelt-Polak denkt een man te snel dat zijn partner al wel is bijgekomen van de zwangerschap: "Als ze er weer kek en vrolijk uitzien, wordt er al gauw gedacht dat ze zichzelf wel weer kunnen redden."
 

Bevestiging

Mannen moeten volgens de relatiedeskundige na de bevalling even meer geven om elkaar niet uit het oog te verliezen: "Vrouwen hebben na de zwangerschap bevestiging nodig. Alles is nieuw en op zo'n moment hoort een man meer begrip te hebben voor de stemming van z'n partner. Zij heeft negen maanden gegeven, nu is het zijn kans om wederkerig te geven." Pas als mannen dít kunnen, krijgt hij ook de liefde van zijn vrouw terug.
 

Lees ook
Je relatie goed houden na de tropenjaren: 'We groeiden volkomen uit elkaar' >

 

'Geef hem de kans'

Wel wil Carmiggelt-Polak duidelijk maken dat het niet alléén bij vaders ligt. Aan jonge moeders adviseert ze dan ook: "Leer loslaten en geef jouw partner ook de kans om voor het kind te zorgen. Word niet kribbig als hij door de zoveelste huilbui in de nacht heen slaapt (vrouwen hebben nu eenmaal voelsprieten en merken álles) en jij hierdoor 'maar weer uit bed gaat'. Wees hem niet voor en laat hem ook het werk doen."
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.


 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

alles ging mis vakantie
Beeld: Pixabay

Vermoeidheid en stress zorgden voor een hoop gedoe in de relatie van Irma. En toen liep haar vakantie ook nog eens compleet in de soep.

IRMA (38): “In anderhalf jaar kregen we een dochter en onze tweelingzoons. Het waren tropenjaren. Teun en ik reageerden alle vermoeidheid en stress op elkaar af. Het cliché: degene die het dichtst bij je staat, krijgt de meeste klappen.
 

Schrikbeeld

Ik veranderde in het schrikbeeld dat ik nooit had willen worden. Een verongelijkte, zeurende vrouw die dacht dat ze de kar alleen moest trekken. Teun zei dat we best een schoonmaakster of oppas konden nemen, maar dat kapte ik meteen af. Waarop Teun uit recalcitrantie nog minder in huis uitvoerde. Waarschijnlijk durfde hij dat ook niet meer, ik had toch op alles commentaar. Seks hadden we nooit, laat staan de slappe lach of een goed gesprek. Ik was op. Soms betrapte ik me weleens op de gedachte dat het misschien makkelijker was het dan ook maar echt alleen te doen. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent, zo’n idee.
 

Lees ook
Je relatie goed houden na de tropenjaren: 'We groeiden volkomen uit elkaar' >

 

'Op vakantie ging alles mis'

Vorig jaar gingen we met de auto naar Italië. Teun had zowaar alles geregeld voor de vakantie, maar alles wat mis kon gaan, ging mis. We kwamen met pech langs de weg te staan, ons huisje lag naast een druk treinspoor, de airco deed het niet, onze peuter smakte van een trappetje in een restaurant en ik werd doodziek van twijfelachtige gamba’s. Alle redenen om elkaar de hersens in te slaan, zou je denken. Maar juist toen zag ik weer waarom ik als jonge student op Teun was gevallen. Teun die altijd rustig blijft. Die meteen de koe bij de horens vat en hulp regelt of zelf het probleem oplost. Teun die nooit in paniek raakt, en mijn haren vasthoudt als ik moet overgeven. Míjn Teun.

 

Keerpunt

Die vakantie is gek genoeg een keerpunt geweest. Ik zag Teun ineens weer als de lieve en trouwe man, niet meer als blok aan mijn been. We hebben de crisis overleefd. Alleen kies ík voortaan ons vakantieadres uit.”

 

 

Dit artikel staat in een Kek Mama Zomerboek en is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-mannenacties-eeuwig-single

Moeten dealen met een omhoogstaande toiletbril is nog tot daaraan toe, maar uit onderstaande fotoserie blijkt dat leven met een man soms vraagt om íets meer... geduld.

Want hoe lastig is het om een verpakking op de juiste manier open te maken?

 

Een nieuwe toiletrol op te hangen...

 

De was IN de wasmand te gooien...

 

Lees ook
Fotoserie: 8x mannen die het vaderschap iets eh, 'anders' hadden voorgesteld >

 

Of een koekjestrommel te vullen?

 

En dit gebeurt er dus als je een man vraagt om de vaatwasser in...

 

En uit te ruimen.

 

Of als je vraagt om een blikje tonijn van de supermarkt...

 

Wat moet je hier nu mee?

 

Dus...

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >