Wendy: ‘Moeders zouden me mijden als ze wisten wat ik op zaterdagavond uitspook’

07.05.2024 10:05
seks slaapdates Beeld: Getty Images

Wendy (34) is getrouwd met Jacco, heeft drie kinderen van 7, 5 en 4 en staat ingeschreven op een site voor vreemdgangers.

Wendy: “In een goed huwelijk heb je geen behoefte aan seks met anderen, vinden de meeste mensen. Het is raar en past niet in het beeld van huisje-boompje-beestje. Ik weet zeker dat de moeders op het schoolplein me links zouden laten liggen als ze wisten wat ik op zaterdagavond uitspook. Ook als ik ze zou vertellen dat mijn man het prima vindt dat ik af en toe een onenightstand heb.
 

Als een bejaarde

Jacco kampt al een paar jaar met de naweeën van een burn-out, hij is depressief en slikt antidepressiva. Zijn medicatie heeft als bijwerking dat zijn libido is verminderd. Hij heeft hooguit eens in de drie maanden zin in seks – en dat al vijf jaar. De eerste jaren legde ik me daarbij neer, ik was blij als hij een keer wilde vrijen en dat was dat. Wel werd ik humeurig en zeurderig. Ik was nog geen dertig, maar leefde als een bejaarde. Als we een bedscène zagen op tv, draaiden we allebei ons hoofd om. Hij omdat het hem niks deed, ik omdat het me te veel deed. Ik wilde niet opgewonden raken, want dan voelde ik me nog eenzamer.
 

Ik kon niet langer

Na drie jaar werd ik verliefd op een collega. Hij flirtte met me en raakte me af en toe even aan. Ik werd helemaal warm van hem. Ik ben niet ingegaan op zijn avances, maar besloot een goed gesprek met Jacco te voeren. Ik kon niet langer leven met vier keer seks per jaar, vertelde ik. Dat ik gevoelens had voor een ander, was niet toevallig. Aan de andere kant wilde ik hem absoluut niet kwijt. Ik hou van hem, hij is een lieve partner en een schat van een vader.

Jacco snapte mijn frustratie, maar kon niet voldoen aan mijn wens. Hoe lief, leuk en lekker hij me ook vond, hij voelde een enorme weerzin als het ging om seks. Hij had er al een tijdje over nagedacht, zei hij. Op de radio kwam steeds een reclame voorbij van een site voor vreemdgangers en misschien moest ik me daar maar inschrijven. Dan kon ik op seksdates zonder bang te zijn dat de andere partij meer wilde. Het merendeel van de mensen die staan ingeschreven is immers getrouwd of heeft een vaste relatie.

Het leek me een beetje koud en zakelijk, maar hoe meer ik erover nadacht, hoe idealer het klonk. Als ik een keer seks zou hebben met mijn collega, was het gevaar groot dat het zou uitlopen op een affaire en dat wilde ik per se niet.
 

‘Doe je ook anaal?’

Uiteindelijk heb ik een jaar geleden een profiel aangemaakt op die datingsite. Ik plaatste een foto van mezelf in sexy lingerie zonder mijn gezicht, verzon een andere naam en vertelde dat ik op zoek was naar een spannend avontuur met een man tussen de dertig en veertig. Voor ik het wist stroomde mijn mailbox over; op die site stikt het van de avontuurlijke mannen. Driekwart gooide ik meteen weg. Die waren te plat of ordinair. Ik was weliswaar op zoek naar seks, maar ik raak niet opgewonden van openingszinnen als ‘ze noemen mij de beste beffer’ of ‘doe je ook anaal?’. Als iemand een normaler bericht stuurde en zijn foto stond me aan, mailde ik terug.
  

Uren appen is niet nodig 

Inmiddels heb ik een stuk of tien dates achter de rug. Ik heb gemerkt dat je echt een klik moet hebben, dat is veel belangrijker dan iemands uiterlijk. Er moet een bepaalde seksuele chemistry zijn. Het voordeel van zo’n site is dat alles duidelijk is. Uren appen is niet nodig, je hoeft ook niet uren met elkaar aan tafel te zitten, het gaat om seks. Punt. Dat maakt gesprekken korter en doelgerichter, maar betekent niet dat je minder kieskeurig bent.

Ik heb mijn eisen. Een man moet goed verzorgd zijn, lekker ruiken en een twinkeling in zijn ogen hebben. Ook doe ik het altijd veilig. Dat was eigenlijk de enige voorwaarde van Jacco, naast discretie. Hij wil geen ziektes oplopen en niemand hoeft te weten dat zijn vrouw bij hem tekortkomt. Ik spreek daarom altijd af in een hotel op zo’n halfuur rijden van huis. Meestal zit ik al in de lobby of in het café.
 

Een date duurt minimaal drie uur

Tijdens een kop koffie begint het grote aftasten. Vooraf ben ik eerlijk in mijn mail: als ik je niks vind, blijft het bij koffie. Mijn profiel bevat verder ook geen informatie over mijn leven thuis. Vertrouw ik een man niet, dan blijf ik in het hotel wachten tot ik zeker weet dat hij is weggereden. Desnoods bel ik Jacco of hij de babyfoon bij de buren kan zetten en me kan ophalen.

Een date duurt maximaal drie uur, kosten van het hotel delen we. Ik neem een flesje wijn mee, wat fruit, condooms, glijmiddel en schoon ondergoed. Na afloop wil ik altijd douchen, dat vind ik wel zo netjes tegenover Jacco. Ik wil niet naar een andere man ruiken. Jacco vraagt alleen of ik het leuk heb gehad. Ik antwoord dan naar waarheid met ja of nee, meer zeggen we er niet over. Meestal kijken we nog even een serie op Netflix zodat we samen de avond afsluiten.
 

Het is toch spannend

De seks is iedere keer weer anders. Met de een vrij je urenlang, met de ander is het pure lust. Soms heb ik een orgasme, maar daarvoor moet ik me echt helemaal ontspannen en dat is niet altijd even makkelijk. Het is toch spannend, juist vanwege het ongewone. Ik heb een keer gehad dat het zo leuk was met een man dat we nog eens afspraken. Na twee opvolgende dates ben ik met hem gestopt. Ik merkte dat ik tussen de dates door vaak aan hem dacht en wilde niet verliefd worden. Dat gevoel was overigens wederzijds. Hij vond het erg dat ik hem afkapte, bleef me mailen voor afspraakjes, maar het is niet mijn bedoeling dat er twee huwelijken worden verwoest. Uiteindelijk heb ik een nieuw profiel aangemaakt met een nieuwe naam.

Dat ik op deze manier af en toe een zaterdagavond doorbreng, heb ik één keer aan een vriendin verteld. Ik dacht dat ze open-minded was, maar ze schrok zich dood en begreep er niks van. Sindsdien mijdt ze me en ben ik me er meer dan ooit van bewust dat seks buiten je huwelijk een groot taboe is.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.