Welcome in Snollywood

26.10.2016 10:18

Er wordt wat vreemdgegaan en wraak genomen in Hollywood. Want je kunt als celeb nog zo mooi, slank en succesvol zijn, het kan je zomaar gebeuren dat je man er vandoor gaat met het kindermeisje.

Insidergrap in Hollywood: wie als stel 25 weken bij elkaar is, mag al een zilveren jubileum vieren. Dit is de plek van de grote verleiding, bloedmooie mensen, ego’s, topfitte lijven en dito libido’s. Alles draait om sexappeal. En al die bloedmooie mensen zitten beroepshalve wekenlang met elkaar op een kluitje tijdens opnamen. Soms afgezonderd op locatie, waarbij er volgens het script vaak ook nog gezoend moet worden. Een huwelijk moet dan wel verdraaid sterk zijn om niet in verleiding te komen.

 

Een hele toer

Dat van Sandra Bullock was dat niet. In 2010 ging ze van pure euforie – ze had babyzoon Louis geadopteerd en een Oscar gewonnen – binnen tien dagen naar diepe ellende toen haar man Jesse James door de mand viel als een nazispullenverzamelaar die het met meerdere strippers hield. “Ik ben de man die zijn huwelijk met Sandra Bullock verklootte door met een stripper te krikken”, zei hij later. “Er moet wel een fout in mijn persoonlijkheid zitten dat ik dacht dat dat oké was. Al denk ik dat het me zo weer zou kunnen overkomen. Bekend zijn geeft je het gevoel alsof iedereen je mag en je overal mee wegkomt.” Vreemdgaan is nog een hele toer als je bekend bent. Affaires spelen zich vrijwel nooit af in hotels en motels waar normale stervelingen scharrelen, maar bij de minnaar of minnares thuis, via geheime prepaid mobieltjes, in tweede of derde huizen van vrienden of in ‘werkappartementen’ met een lift die rechtstreeks van de parkeergarage naar het appartement gaat. Negen van de tien keer lekt het uit door een geduldige paparazzo die lont ruikt. De minnares kan cashen door a) zwijggeld te eisen van de overspelige of b) haar verhaal te verkopen aan een roddelblad of -blog. De bedrogene heeft met het beeldmateriaal van de paparazzo een sterkere zaak voor de rechter. Hoe dan ook worden alle partijen behalve de beroemde bedrieger financieel beter van overspel.

 

Wraak

Brandi Glanville hield bijvoorbeeld een lucratieve carrière over aan haar vete met countryzangeres LeAnn Rimes, de vrouw waarmee haar man Eddie Cibrian haar had bedrogen en die zich Brandi’s kinderen toe-eigende alsof die van haar waren. Het hielp dat ze bij wijze van afscheidscadeau het mes in de banden van de geliefde motoren van Eddie zette onder het motto: ‘Als je kunt overlopen, dan kun je ook wel gewoon gaan lopen’. Hoewel het niet altijd even elegant en volwassen overkomt, biedt wraak nemen op een ontrouwe partner toch een vorm van genoegdoening. En laat het maar aan Hollywood over om dat dan ook meteen in stijl te doen. Toen Daniel Craig zijn vriendin Satsuki Mitchell ontrouw was met Rachel Weisz, shopte Satsuki nog even voor een miljoen dollar op de creditcards die Craig tijdens hun relatie ook op haar naam had laten zetten.Taylor Swift schrijft wraakhits over al haar exen, de ergste was die over Joe Jonas die haar zou hebben bedrogen met Camilla Belle: “Een actrice die vooral bekend is voor wat ze op een matras doet”, aldus Swift, die blijkbaar alleen aan ‘female empowerment’ doet als het haar uitkomt.”

 

Meer lezen?

Het Liefdesboek vind je in de winkel of hier.