Waarom soloseks niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor je relatie

28.02.2018 10:03
soloseks-goed-voor-relatie

Masturberen doe je voor je zelf? Echt niet alleen: af en toe de hand aan jezelf leggen kan namelijk supergoed zijn voor je relatie.

Althans, dat zegt Sadie Allison, auteur van The Mystery of the Undercover Clitoris.

 

‘Hoe meer je krijgt, hoe meer je wilt’

“Als je al lang een relatie hebt, is het moeilijk om zo gepassioneerd te blijven als in het begin”, vertelt ze aan Mens Health. “Maar solosels kan je seksdrive een hoop goeds brengen. Voor zowel vrouwen als mannen zorgt masturberen voor een gezond functioneren van de seksorganen. Zoals het oude gezegde luidt: hoe meer je ervan krijgt, hoe meer je ervan wilt.”

 

Lees ook
Onderzoek: dit is de populairste dag voor een potje sex >

 

Fantasieën

En dat je tijdens het masturberen stiekem fantaseert over die knappe acteur, is volgens de schrijver heus geen drama. “Fantaseren is juist heel normaal en alles wat je je wilt voorstellen is helemaal oké. Het is immers veilig en privé en niemand hoeft het ooit te weten: daar zijn het fantasieën voor.” Verdere redenen waarom soloseks volgens haar goed voor je is: het vermindert stress, je komt erachter wat wel en niet voor je werkt en je krijgt tijdens het fantaseren het beste van twee werelden – klinkt als muziek in de oren.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >