Voske ging vreemd met de barman van haar vakantieresort: ‘Ik wilde gewoon aandacht’

29.07.2021 13:00
vreemd met barman vakantie Beeld: Shutterstock

Voske (37) had het tijdens haar dagelijkse hardlooprondje op het strand wel erg naar haar zin met de barman van het Turkse all inclusive-resort. ‘Voor ik het wist zat ik te flirten als een puber.’

“Achteraf bekeken lag mijn huwelijk al tijden op z’n gat. Mijn dochter was drie, mijn zoon zeven, toen mijn man en ik besloten twee weken in een luxe vakantieparadijs te boeken. We waren moe; mijn man van een zware baan met eigenlijk meer verantwoordelijkheid dan hij aankon, ik van het tevergeefs zóeken naar een baan, als thuisblijfmoeder. We konden het ons eigenlijk niet veroorloven, maar we hadden het zó nodig, die vakantie. Dus kozen we voor Turkije, waar de resorts nog redelijk betaalbaar waren, en – zo ontdekte ik bij aankomst – het mannelijk personeel onweerstaanbaar.
 

Zwembadmoeder

De voorbereidingen, de reis, het uitpakken van de koffers in onze vakantiebungalow; alles brachten mijn man en ik ruziënd door. Ik was zijn onvoorspelbare opvliegendheid beu, hij ergerde zich aan alles wat ik deed. Soms, wanneer hij naar me keek, meende ik zelfs walging in zijn blik te bespeuren. De zinderende hitte hielp niet: alles was teveel.

Bij het zwembad raakte mijn man op de eerste dag aan de praat met een moeder die alleen op vakantie was met haar zoontje, van dezelfde leeftijd als mijn dochter. Ze merkten niet eens dat ik het na een uur wel gezien had, alleen op mijn zonnebedje, en vertrok naar de bar.
 

Flirten als een puber

Barman Anwar maakte een mojito voor me, en schonk er een extra scheutje rum bij. “Looks like you need it”, glimlachte hij. Het was drie uur ‘s middags, ik was de enige aan de bar. Voor ik het wist raakten we aan de praat, en zat ik te flirten als een puber. Toen hij na mijn derde cocktail over de bar boog om me te kussen, zakte ik bijna door mijn knieën.

Verboden, natuurlijk, in elk opzicht. Volslagen idioot. Hij kon er zijn baan door verliezen, ik mijn huwelijk. Maar ik voelde me voor het eerst in jaren begeerd, zelfs al wist ik ook wel dat ik voor hem de zoveelste was. Het maakte me niet uit: ik zocht geen liefde, ik wilde aandacht. Die ik van mijn man zou moeten krijgen, maar die hij richtte op die onbekende vrouw aan het zwembad.
 

Lees ook:
‘Tijdens de vakantie met mijn gezin werd ik verliefd op een andere man’ >

 

Vrijen in de bosjes

Die avond bracht ik de kinderen naar bed, terwijl mijn man met zijn zwembadmoeder op zijn beurt doorzakte in de bar. Toen ik naar het pad achter ons huisje liep om een vuilniszak weg te gooien, kwam ik Anwar tegen. We zeiden geen woord, liepen hand in hand naar het groen naast ons huisje, en vreeën. Met een racend hart klom ik in bed, en hoorde mijn man pas uren later thuiskomen.

Toen ik volgende ochtend om zes uur, terwijl het hele gezin nog sliep, mijn dagelijkse hardlooprondje maakte over het strand, was Anwar al bezig in de bar. Hij wenkte me, en ik besloot hem een snelle, stiekeme kus te geven. “Nobody comes here until seven”, fluisterde hij. Tien seconden later lagen we achter de bar.
 

Daar liep hij, met een ander

Mijn hardlooprondje werd die vakantie mijn vaste ochtendroutine. De dagen bracht ik afwisselend door met de kinderen in het zwembad, en in de bar wanneer mijn man onze zoon en dochter op sleeptouw nam – doorgaans samen met zijn nieuwe, single BFF. De laatste avonden schoof ze zelfs aan bij ons aan tijdens het eten. Ik vond het wel prima: mijn kinderen hadden een topvakantie, ik mijn eigen verzetje.

De laatste avond bracht ik door met mijn gezin én de single moeder, in de bar van Anwar. Hij was in geen velden of wegen te bekennen. ‘Misschien weet hij niet dat ik morgen vertrek’, dacht ik. Maar toen we terugliepen naar ons huisje, zag ik hem lopen met een vers gearriveerde gast. Onze blikken kruisten; hij keek naar mijn man, ik naar zijn nieuwste verovering – en we lachten.

Eenmaal thuis vertelde ik mijn man dat ik wilde scheiden. Hij ook, zei hij. Dat is nu een jaar geleden. Vorige week vertrok hij met onze kinderen op vakantie. Zonder mij, maar met de zwembadmoeder.”

 

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.