vreemd met barman vakantie
Beeld: Unsplash

Door de hitte bevangen, omdat ze doodongelukkig waren in hun relatie, of gewoon omdat het ze overkwam. Een slippertje op het strand: deze zomer vertellen moeders over die ene, verboden vakantieliefde.

Voske (37) had het tijdens haar dagelijkse hardlooprondje op het strand wel erg naar haar zin met de barman van het Turkse all inclusive-resort.

“Achteraf bekeken lag mijn huwelijk al tijden op z’n gat. Mijn dochter was drie, mijn zoon zeven, toen mijn man en ik besloten twee weken in een luxe vakantieparadijs te boeken. We waren moe; mijn man van een zware baan met eigenlijk meer verantwoordelijkheid dan hij aankon, ik van het tevergeefs zóeken naar een baan, als thuisblijfmoeder. We konden het ons eigenlijk niet veroorloven, maar we hadden het zó nodig, die vakantie. Dus kozen we voor Turkije, waar de resorts nog redelijk betaalbaar waren, en – zo ontdekte ik bij aankomst – het mannelijk personeel onweerstaanbaar.

 

Zwembadmoeder

De voorbereidingen, de reis, het uitpakken van de koffers in onze vakantiebungalow; alles brachten mijn man en ik ruziënd door. Ik was zijn onvoorspelbare opvliegendheid beu, hij ergerde zich aan alles wat ik deed. Soms, wanneer hij naar me keek, meende ik zelfs walging in zijn blik te bespeuren. De zinderende hitte hielp niet: alles was teveel.

Bij het zwembad raakte mijn man op de eerste dag aan de praat met een moeder die alleen op vakantie was met haar zoontje, van dezelfde leeftijd als mijn dochter. Ze merkten niet eens dat ik het na een uur wel gezien had, alleen op mijn zonnebedje, en vertrok naar de bar.

 

Flirten als een puber

Barman Anwar maakte een mojito voor me, en schonk er een extra scheutje rum bij. “Looks like you need it”, glimlachte hij. Het was drie uur ‘s middags, ik was de enige aan de bar. Voor ik het wist raakten we aan de praat, en zat ik te flirten als een puber. Toen hij na mijn derde cocktail over de bar boog om me te kussen, zakte ik bijna door mijn knieën.

Verboden, natuurlijk, in elk opzicht. Volslagen idioot. Hij kon er zijn baan door verliezen, ik mijn huwelijk. Maar ik voelde me voor het eerst in jaren begeerd, zelfs al wist ik ook wel dat ik voor hem de zoveelste was. Het maakte me niet uit: ik zocht geen liefde, ik wilde aandacht. Die ik van mijn man zou moeten krijgen, maar die hij richtte op die onbekende vrouw aan het zwembad.

 

Lees ook:
'Tijdens de vakantie met mijn gezin werd ik verliefd op een andere man' >

 

Vrijen in de bosjes

Die avond bracht ik de kinderen naar bed, terwijl mijn man met zijn zwembadmoeder op zijn beurt doorzakte in de bar. Toen ik naar het pad achter ons huisje liep om een vuilniszak weg te gooien, kwam ik Anwar tegen. We zeiden geen woord, liepen hand in hand naar het groen naast ons huisje, en vreeën. Met een racend hart klom ik in bed, en hoorde mijn man pas uren later thuiskomen.

Toen ik volgende ochtend om zes uur, terwijl het hele gezin nog sliep, mijn dagelijkse hardlooprondje maakte over het strand, was Anwar al bezig in de bar. Hij wenkte me, en ik besloot hem een snelle, stiekeme kus te geven. “Nobody comes here until seven”, fluisterde hij. Tien seconden later lagen we achter de bar.

 

Daar liep hij, met een ander

Mijn hardlooprondje werd die vakantie mijn vaste ochtendroutine. De dagen bracht ik afwisselend door met de kinderen in het zwembad, en in de bar wanneer mijn man onze zoon en dochter op sleeptouw nam – doorgaans samen met zijn nieuwe, single BFF. De laatste avonden schoof ze zelfs aan bij ons aan tijdens het eten. Ik vond het wel prima: mijn kinderen hadden een topvakantie, ik mijn eigen verzetje.

De laatste avond bracht ik door met mijn gezin én de single moeder, in de bar van Anwar. Hij was in geen velden of wegen te bekennen. ‘Misschien weet hij niet dat ik morgen vertrek’, dacht ik. Maar toen we terugliepen naar ons huisje, zag ik hem lopen met een vers gearriveerde gast. Onze blikken kruisten; hij keek naar mijn man, ik naar zijn nieuwste verovering – en we lachten.

Eenmaal thuis vertelde ik mijn man dat ik wilde scheiden. Hij ook, zei hij. Dat is nu een jaar geleden. Vorige week vertrok hij met onze kinderen op vakantie. Zonder mij, maar met de zwembadmoeder.”

 Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

partnerruil op vakantie
Beeld: Getty

Wanneer Nienke (33) er achter komt dat haar man vreemd ging, probeert ze het nog door middel van een vakantie te redden. Alleen denkt Menno daar heel anders op bestemming over.

“Menno en ik zijn veel te hard van stapel gelopen. We werden verliefd en binnen vier maanden was ik zwanger. Onze dochter Alex werd geboren en Menno kon zijn geluk niet op. Hij liep trots achter de kinderwagen en liet iedereen foto’s zien van zijn hartenlapje. De gebroken nachten en luiers liet hij aan mij over. Menno is geen man voor een huisje-boompje-beestje bestaan. Hij wil vooral zijn eigen gang gaan.

 

Verdachte appjes

Er waren veel spanningen, zeker toen ik verdachte appjes ontdekte van Menno met een vrouwelijke collega. Dat hij zo van haar genoten had, en meer van dat soort ongein. Als een betrapt schooljongetje gaf hij na lang aandringen toe dat hij drie keer met haar naar bed was geweest. Of vaker, dat wist hij niet meer precies. Eigenlijk verbaasde het me niet, Menno is een onverbeterlijke flirt, maar natuurlijk deed het pijn.

 

Quality time

We besloten een weekje naar de Griekse zon te gaan. Quality time met z’n tweeën, uitrusten en ontdekken wat we ook alweer leuk vonden aan elkaar. Tijdens een boottocht ontmoetten we een ander Nederlands stel, Stefan en Karin. Van onze leeftijd, geen kinderen, echte levensgenieters die al veel van de wereld hadden gezien. We gingen met zijn vieren eten en borrelen. Heel gezellig en de karaffen wijn bleven komen.


Lees ook
Marleen zoende met een goede vriend in haar vakantievilla >

 

Partnerruil

Ik zag dat Menno een paar keer zijn hand op Karins knie legde en overdreven hard om haar grapjes lachte. Karin fluisterde dingen in zijn oor en gunde hem een blik in haar decolleté. Stefan sloeg een arm om mij heen. Het duurde even voordat het kwartje viel. Net op het moment dat ik dacht: het zal verdomme toch niet, sprak Menno mijn vermoedens uit. Zijn exacte woorden weet ik niet meer, maar het kwam erop neer dat we onze gezellige avond wel konden voorzetten op onze slaapkamer. Ik met Stefan, hij met Karin.

 

Ander huis

Het bloed steeg naar mijn wangen. De hufter. Ik stormde het terras af. Kon mij het schelen dat ze mij een preutse trut vonden. Stefan kwam me achterna. Hij begreep met de beste wil ter wereld niet wat hij verkeerd had gedaan. Partnerruil was toch geen vreemdgaan? Een maand later vond Menno een ander huis. Wat-ie tegenwoordig tussen de lakens uitspookt, is niet meer mijn probleem.”
 

 

Dit artikel staat in een Kek Mama Zomerboek en is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

hij weet van niks geen cent te makken
Beeld: Pixabay

Het is niet zo dat ze banken beroven of oude mannetjes oplichten, maar deze vrouwen lopen wel rond met een geheim voor hun man.

JOYCE (39) HEEFT EEN LATRELATIE MET DANIËL (35) EN IS MOEDER VAN KIRSTIN (8).

"Daniël denkt dat ik niet zo van restaurants houd en liever zelf kook. Vaak bij mij, soms bij hem.

Wat hij niet weet, is dat ik geen cent te makken heb. Voor het bedrag van een restaurantrekening doe ik twee weken boodschappen. Gelukkig kan ik van niks een lekkere maaltijd maken. Voor mijn onvolprezen roompasta, inclusief heldere bouillon vooraf en ijs toe, ben ik bij de Aldi niet meer dan zes euro kwijt. Maar dat vertel ik Daniël niet. Hij hoeft niet te weten in welke financiële puinhoop ik leef.

Ik kan het zelf niet eens bevatten. Ik, echt niet dom, met een goede baan op een verzekeringskantoor, zit in de schuldsanering. En dat doordat ik zo naïef was dat ik niet zag dat mijn man, inmiddels mijn ex, bizar hoge schulden maakte.
 

Torenhoge schulden

Roald is de vader van Kirstin, we zijn tien jaar samen geweest. Onze dochter was vijf toen ik de scheiding aanvroeg omdat het leek alsof we alleen nog maar ruzie hadden. Roald was geen avond thuis, zoop en we leefden van mijn salaris.

Pas toen we gingen scheiden hoorde ik van de schulden. Roald bleek een gokprobleem te hebben, had buiten mijn medeweten doorlopende kredieten aangevraagd en al maanden geen huur en vaste lasten meer betaald. Ontzettend stom dat ik daar niet op had gelet.

Omdat we in gemeenschap van goederen waren getrouwd, was ik voor de helft verantwoordelijk. De schuld was zestigduizend euro. Als ik echt de helft daarvan zou moeten ophoesten, zou ik de komende tien jaar nog aan het afbetalen zijn.
 

Schuldsanering

Vandaar dat ik nu in de schuldsanering zit. Dan neemt een bewindvoerder 36 maanden de schuld over en beheert je inkomsten en uitgaven. Je krijgt alleen een beetje geld om van te leven. Na drie jaar word je schuldenvrij verklaart. Dat klinkt als een cadeautje, maar het is afschuwelijk. Je leeft van een absoluut minimum en kunt niets. Zelfs Zeeman-panty's zijn een luxe. Gelukkig is Kirsten niet veel tekortgekomen, omdat ik wel de kinderbijslag mag houden.
 

Lees ook
Hij weet van niks: 'Hij denkt dat ik nog steeds aan het lijnen ben' >

 

Ander milieu

Sinds een paar maanden heb ik een relatie met Daniël. Ik heb hem niets verteld over mijn situatie, ik schaam me te diep. Ik kan weliswaar niets doen aan de schulden, maar ben wel stom en naïef geweest - dat is me aan te rekenen.

Bovendien komt Daniël uit een ander milieu. De enige geldzorgen die hij kent is of hij nu of over drie maanden die nieuwe Audi zal kopen. Ik wil hem niet wegjagen met mijn verhaal.
 

Schijn ophouden

Gelukkig vermoedt Daniël niets: ik heb een baan voor vier dagen en kan goed de schijn ophouden met mijn kleren, tassen en schoenen uit mijn vorige leven. Als hij komt zie ik er tiptop uit, ook al is het een jurkje van vijf jaar terug en is mijn dagcrème van de Lidl. Ik schep de Cien Q10-dagcrème letterlijk over in mijn oude Chanelpotje.

Gelukkig hoef ik nog maar vier maanden te bloeden. Dan word ik schuldenvrij verklaard. Tot die tijd houd ik de schijn op. Als ik een weekend bij Daniël ben, sta ik er ook op dat we thuis eten. Ik kan niet het risico nemen dat hij de rekening fiftyfifty wil verdelen.
 

Nog even

Mijn geldzorgen drukken elke dag op mijn schouders, maar bij Daniël is het leven goed. Wel voel ik me schuldig dat ik hem geen deelgenoot maak van mijn levensstijl, terwijl we verder zo close zijn.

Als hij echt van me houdt, moet hij dit natuurlijk ook accepteren. Ik weet niet wat er gebeurt als hij er alsnog achter komt. Wat als familie of vriendinnen er met hem over beginnen? Ik heb iedereen gevraagd niets te zeggen, maar ooit komt het waarschijnlijk uit. Het komt erop neer dat ik wil dat Daniël me ziet als de vrouw die ik ooit was: zelfstandig, ambitieus, zorgeloos. Nog even en ik kan haar weer zijn."
 

Dit verhaal is onderdeel van een interviewserie in een Kek Mama Liefdesboek.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >