Stop nooit met flirten, het is goed voor je relatie

28.02.2018 09:57
flirten

Nee, flirten doe je echt niet alleen als je single bent en iemand in de kroeg wilt versieren. Juist als je al langere tijd samen bent, is flirten een manier om je relatie spannend te houden. Sterker: het zorgt voor een enorme boost.

Volgens relatie- en gezinstherapeut Aaron Anderson is flirten een speciale manier van contact hebben met je partner en laat je zien dat je hem of haar aantrekkelijk vindt. “Stop je daarmee, dan wordt je relatie snel saai en sluipt vroeg of laat de sleur erin. In de meest gezonde relaties wordt veel geflirt. Heel veel.”
 

Digitaal flirten

Vind je het lastig om de flirtmodus aan te zetten terwijl je ook nog moet werken, de kinderen uit school moet maken en die vaat nodig weggewerkt, dan heeft relatiedeskundige Paulien Timmer een superhandige tip: flirten via de app. Pardon? “Flirten via de app is een heel praktische manier om te zorgen dat jullie elkaar niet alleen maar als ouder zien, want wees eerlijk: negen van de tien gesprekken over de app gaan vaak over wie de boodschappen doet of de kinderen ophaalt”, aldus Paulien. Flirten via de app heeft veel voordelen, vertelt de relatiedeskundige. “Het kost bijna geen tijd, je wordt niet afgeleid door je kinderen als je het bijvoorbeeld in je werkpauze doet, en kun je appjes eindeloos teruglezen – en dus blijven glimlachen. Nog belangrijker: niemand behalve je partner leest die appjes, dus het is een geheim dat jullie samen delen.’
 

Begin simpel

Het kan best lastig zijn om voor het eerst een flirterig appje te sturen als je het afgelopen jaar alleen maar over flesjes en poepluiers hebt gepraat. Paulien pleit er dan ook voor het simpel te houden en te beginnen met iets als: ‘Ik kan niet wachten tot ik je vanavond zie’, of: ‘Ik weet dat je nog maar tien minuten weg bent, maar ik wil nu al dat je terugkomt.’
 

Doe het vaak

Vervolgens is het natuurlijk de kunst om die appjes vol te houden. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken, vertelt Paulien. “Eén manier is dat voor elk praktisch ding dat jullie bespreken, je twee flirterige dingen appt. Want een appgesprek vol met lieve, leuke, flirterige dingen is immers veel leuker dan praktische, korte antwoorden.” Een andere manier is om het flirten te linken aan iets wat je op een dag vaak doet, zoals koffie halen of naar de wc gaan – zo vergeet je zeker niet om even digitaal met je wederhelft te flirten. Paulien: “Probeer het gewoon maar eens uit, en kijk hoe het jullie avonden samen veranderen.”

Het gloednieuwe boek ‘50 relatieboosters’ van Paulien Timmer ligt nu in de winkel. Bestel ‘m hier online.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >