‘Seks? Ik ben al blij als we puf hebben om een boek te lezen op vakantie’

18.08.2022 14:38
vakantie seks geen energie Beeld: Unsplash

Na een hele dag kinderlijfjes insmeren, rondstruinen en kleffe ijshanden op je buik zit niet iedereen te wachten op een uitgebreid knutselwerk in bed. Deze moeders doen het op vakantie wel even zonder seks.

Liselore (33): “Ik ga op vakantie om uit te rusten. Na een hele dag peddelen in het poedelbadje, kinderlijfjes insmeren en kleffe ijsjeshanden op mijn buik, hoef ik ’s avonds echt geen polonaise aan mijn lijf meer. Mijn man zoekt het maar uit; thuis mag-ie braaf weer elke zondag.”

Gesloopt

Jooske (40): “Mijn man en ik vragen ons weleens af of we ons zorgen moeten maken dat wij het juist op vakantie zelden doen. Thuis zitten we doorgaans op een acceptabel gemiddelde van pakweg eens per week. Maar we zijn nogal van de actieve reizen en na een dag hiken met onze jongens van tien en twaalf, zijn wij ’s avonds simpelweg gesloopt. Ik ben al blij als we puf hebben om een boek te lezen.”

Best druk in bed

Fiona (32): “Onze kinderen van één, drie en vier doen het niet zo goed in vreemde omgevingen. Seks op vakantie? Ik ben al blij als mijn man en ik eens een nacht samen in één bed kunnen slapen zonder kind ertussen. O wacht, dat is nog nooit voorgekomen.”

Lees ook – Stiekeme zomerbekentenissen: ‘Alleen in de zomer zoeken mijn grote liefde en ik elkaar op’ >

Komt wel weer

Barbara (39): “Al die ontplofte kapsels op de campings ’s ochtends, ik geloof er niets van dat die bij íemand zijn veroorzaakt door zinderende seks op een zelfopblaasbaar matje. Kamperen is afzien en geen kind wil een wiebelende vouwwagen als jeugdtrauma.

“Na drie weken droogstaan halen we alles thuis wel weer in”

Tegen de tijd dat wij na drie weken droogstaan in de Dordogne weer in ons kingsize dekbed kruipen, halen we alles wel weer in. Als we de nachtstop op de terugweg niet meerekenen dan, waarbij onze kinderen mooi hun eigen hotelkamer krijgen.”

Niet opwindend, wel heel lief

Marloes (34): “Ons seksleven is alles behalve spetterend te noemen, ik zou niet weten waarom dat op vakantie anders zou zijn. Toch: als ik mijn vriend totaal ontspannen in de weer zie met onze zonen van twee en vier, voel ik me wel weer net zo verliefd als vroeger. Nee, daar raak ik niet opgewonden van. Seks speelt gewoon geen grote rol in onze relatie, zelfs niet als ik hem de hele dag min of meer in zijn nakie zie.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.