Sara’s editorial: dat ik Mark nog niet ten huwelijk heb gevraagd

14.09.2016 15:04
Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand vraagt ze zich af waarom ze haar vriend eigenlijk nog niet ten huwelijk heeft gevraagd.

Wederhelft vertrekt zo voor een congresweek. In ons kinderloze tijdperk ging dat zo: ik werkte een paar avonden in het geniep aan een Congres Survival Kit. Een box met voor ’s ochtends en ’s avonds een cadeautje mét kaartje. (Dat Mark mij nog steeds niet ten huwelijk heeft gevraagd, vind ik inderdaad een godswonder.)

We besprongen elkaar nog maar eens extra om alvast te hamsteren, zeg maar. En verder was die week voorbij voordat je er erg in had. Zo niet nu. Met militaire precisie plan ik mijn eigen tijdelijke Single Mom Survival.

Mark maakt zijn beroemde pastasaus voor in de vriezer. (Had ik al gezegd dat hij bijna altijd kookt? Het is inderdaad een mirakel dat ik hem nog geen aanzoek heb gedaan.) Mijn moeder komt op Marks woensdag oppassen (zij kan dan ook koken, check!). Ik doe alvast een monsterlijke hoeveelheid boodschappen (smeerkaas en Roosvicee, check!).

“Jij gaat er enorm van genieten”

Ik beken Mark dat ik er best wel heel erg tegenop zie dat hij weggaat. “Nee joh, jij gaat er enorm van genieten. Je kunt dan alles op je eigen gekke manier doen.” Eh, excuse me? “En als ik terugkom, waardeer je ook veel meer hoe ik alles op mijn eigen gekke manier doe”, vervolgt hij onverstoorbaar. Ik weet het ook wel. Dat ik het fantastisch vind dat ik een week lang niet alles hoef te overleggen. Dat het heerlijk is even een driemanschapje te zijn met de apen. En dat Ko gewoon lekker in het grote bed slaapt.

Al die single moeders (en vaders): RESPECT

Maar ik weet ook dat ik tijdens zo’n week elke dag een paar keer denk: al die single moeders (en vaders) die dit dag in dag uit doen. Echt: RESPECT. Ga ik nu alvast Toons bakje rozijnen voor morgenochtend klaarzetten en mijn eigen outfit uitzoeken. Scheelt weer. 

SARA

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).