‘Familie en vrienden verklaren me voor gek dat ik ga samenwonen met mijn nieuwe liefde’

05.12.2022 13:34
samenwonen met nieuwe liefde Beeld: Unsplash

Na wat aanmodderen in de liefde heb je eindelijk je match gevonden, neemt je familie je niet meer serieus. Maar waarom zou je wachten met je gloednieuwe samengestelde gezin?

Willeke (39), moeder van Branco (12) en Elfi (7):

“Mijn familie en vrienden verklaren me voor gek dat ik mijn huur over vier maanden stopzet om te gaan samenwonen. Jochem is mijn vierde relatie sinds mijn scheiding, vijf jaar geleden. We kennen elkaar nu acht maanden. Met mijn tweede vriend woonde ik ook al een jaar samen, maar in mijn huis. Hij had een volwassen zoon, dus van een samengesteld gezin was geen sprake.

Lees ook – Gescheiden en hartstikke verliefd: ‘Mijn ex moedigt het juist aan’ >

Een nieuwe partner

‘O, ben je wéér verliefd?’ zei mijn moeder toen ik haar vertelde over Jochem. Dat ik mijn kinderen blootstel aan opnieuw een nieuwe man vindt zij belachelijk. Ik zie dat niet zo.

“Ik vind dat de kinderen best mogen leren dat het oké is als liefde soms mislukt”

Ik vind dat de kinderen best mogen leren dat het oké is als liefde soms mislukt. Dat je er een punt achter mag zetten als je niet echt gelukkig bent. Ik ben mijn geloof in de liefde ondanks alle tegenslagen nooit verloren. Dat lijkt me waardevoller dan een moeder die verzuurd eeuwig single blijft.

Klik

Jochem en ik hebben samen een nieuw huis gekocht, in een dorp tussen onze huidige woonplaatsen in. Tussen onze kinderen klikt het goed, de exen steunen ons; niets staat ons in de weg. Waarom zouden we nog langer wachten?”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.