Papa houdt van watersport: ‘De bestemming moet geschikt zijn, anders gaan we niet’

04.08.2022 14:41
papa houdt van watersport vissen Beeld: Unsplash

Ben je nog maar koud aangekomen op je idyllische bestemming, staat je partner alweer met zijn hengel in het water of gaat hij urenlang banenzwemmen.

Sander (43) is getrouwd met Rianne (37), vader van Lily (2) en een baby op komst:

“Ik ben een fanatieke sportvisser, het liefst doe ik aan vliegvissen. Dan sta je in het water met je hengel heen en weer te zwiepen. Je vist niet met gewoon aas, maar met een kunstvlieg van veertjes. Voorwaarde voor een vakantiebestemming is dat er een visserij is die me aantrekt. Anders gaan we niet.

Op avontuur

Ik vis dagelijks een paar uurtjes en soms ben ik een hele dag weg. Rianne gaat zelden mee, die geeft er weinig om. Ik kan de hele dag rondlopen in een rivier en de mooiste vissen vangen, maar na een foto laat ik ze altijd vrij. Het gaat me om het avontuur, daar kan ik geen genoeg van krijgen.”

Lees ook – Mama gaat graag vissen: ‘Zelfs de vakantiebestemming selecteer ik op viswater’ >

Z’n draai vinden

Eva (40) woont samen met Stefan (43) en is moeder van Pieter (10), Inge (8) en Joep (5):

“Als we na tien uur rijden eindelijk op onze vakantiebestemming zijn gearriveerd, wil ik de tassen in een kamer mikken en met een wijntje proosten op een fijne vakantie. Voor Stefan hoeft dat niet. Die trekt al z’n zwemgadgets uit zijn koffer en zoekt op Google Maps naar het adres van het dichtstbijzijnde zwembad met Olympische afmetingen.

Zo om de dag gaat hij daar vervolgens urenlang baantjes trekken. Oók als er een zwembad in de tuin van ons gehuurde vakantiehuis ligt. Dat is niet lang genoeg en draait niet lekker, zegt hij. Af en toe ga ik de discussie erover aan, vaker schenk ik nog maar een wijntje in.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.