Fajah Lourens in Kek Mama

16.06.2016 10:31
Fajah Lourens Kek Mama

Fajah Lourens was nooit langer dan acht weken zonder man, vertelt ze in een openhartig interview in Kek Mama 7. Behalve nu. “Voor het eerst in mijn leven durf ik te zeggen: laat relaties maar even zitten.”

Geen man meer voor Fajah Lourens. Ze was nooit langer dan acht weken zonder relatie, maar gaat nu eerst aan zichzelf werken. “Voor het eerst in mijn leven durf ik te zeggen: laat relaties maar even zitten.”

Onzekere mannen

Nu pas ziet ze patronen, zegt ze. Hoe ze vooral zorgt voor die ander, hoe onzeker mannen naast haar worden, maar vooral: hoe ze net als haar moeder van de ene relatie in de andere rolde. “Húp, daar kregen we de volgende stiefvader. Dat was voor mij niet te bevatten, het was te veel. Ik was soms ook boos: heeft mijn moeder wéér een man nodig.”

Oud zeer

Onlangs liep haar relatie met Gijs op de klippen. Hij was het die haar wakker schudde. “Gijs heeft mij laten inzien dat ik beschadigd ben in eerdere relaties en in mijn jeugd. Als iemand mij triggert met iets kleins, krijgt hij zó’n berg ellende over zich heen, dan komen oude emoties naar boven. Gijs was de eerste man die rustig bleef: ‘Fajah, deze reactie is niet zo gezond.’ Nu zie ik dat ik eerst dat oude zeer moet verwerken.” Oud zeer, dat vooral ook met haar vader te maken heeft. “Mijn vader was de grote afwezige in mijn jeugd, maar ik plaatste hem op een voetstuk.”

Lees het hele interview met Fajah in Kek Mama 07-2016. 

Lees hier alle BN’er interviews.