‘Mijn ex wil dat alles exact volgens het ouderschapsplan loopt’

26.02.2023 16:56
ouderschapsplan volgen Beeld: Getty Images

Na de scheiding het ouderschapsplan jaren op de voet volgen klinkt ideaal, want: afspraak is afspraak. Maar wat als er een keer een uitzondering nodig is?

Sharon (42), moeder van Maurice (13) en Danice (11):

“Maarten en ik hebben een prettig co-ouderschap. Allebei gaan we week op, week af. We wonen op twintig minuten van elkaar, met de school van de kinderen in het midden. Klinkt ideaal, is het vaak ook. Alleen heeft mijn ex de buigzaamheid van een steen. Hij wil van geen afwijken weten.

Vakanties en feestdagen worden exact volgens de afspraken in het ouderschapsplan van jaren terug verdeeld. Ooit hebben we afgesproken dat we geen dagen of weekenden zouden ruilen, om het voor de kinderen zo overzichtelijk mogelijk te houden. Daarom vieren familieleden hun verjaardagen al jaren in mijn oneven weekenden, zodat Maurice en Danice erbij kunnen zijn.

Lees ook – ‘Moet ik mijn ex verbieden drie weken op vakantie te gaan met onze kinderen?’ >

Als een steen

Nu zijn mijn nieuwe schoonouders in oktober vijftig jaar getrouwd en hebben ze mij en hun bonuskleinkinderen in de herfstvakantie uitgenodigd voor een weekje Parijs. Helaas is dat net de vakantie van Maarten en hij wil niet ruilen met een week in een andere vakantie. En dus gaat het feest voor ons niet door.

Ik verdenk Maarten van een jaloerse actie. Hij heeft geen nieuwe partner, het steekt hem waarschijnlijk dat de kinderen iets leuks doen met mijn vriends familie. Zijn argumenten kloppen ook niet. Onze kinderen zijn al zo groot, die kunnen best een keer afwijken van het vaste vakantieschema. Maar Maarten is onvermurwbaar.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.