Elke dag ruzie: ‘Waren we maar nooit gaan samenwonen’

25.12.2022 12:53
elke dag ruzie Beeld: Unsplash

Ben je die leuke match tegen het lijf gelopen, blijken jullie kinderen het onverwachts niet met elkaar uit te houden. Helaas kan al het wikken en wegen in de wereld het zelfs niet voorkomen.

Chin (38), moeder van Kim (7):

“We hadden er eindeloos over nagedacht en waren al bijna een jaar zeker van onze liefde. Toen pas lichtten we onze kinderen in, drie in totaal. Het was toen drie jaar na mijn scheiding.

Lees ook – ‘Na de scheiding bleven we samenwonen om de kosten te drukken’ >

Elke dag ruzie

De kinderen bleken elkaar heel leuk te vinden. Maar vanaf de eerste dag in onze peperduur verbouwde woonboerderij, op nog geen twintig minuten bij onze oude huizen vandaan, vochten ze elkaar totaal onverwacht de tent uit. Mijn dochter trok het slecht, het leven met twee pittige puberjongens, en ik had het ook onderschat. Ik had niks te zeggen want ik was hun moeder niet, mijn ex weigerde opeens mijn dochter thuis te brengen want: te ver weg.

“Elke dag staat in het teken van ruzies – inmiddels ook tussen mijn vriend en mij”

We wonen nu twee jaar bij elkaar. Elke dag staat in het teken van ruzies – inmiddels ook tussen mijn vriend en mij. Ik wilde dat we nooit waren gaan samenwonen, wat een desillusie. Gelukkig is zijn oudste bijna achttien en gaat binnenkort het huis uit, dat verandert vast de dynamiek in huis. Zijn jongste is pas veertien en nog zeker vier jaar thuis.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.