‘We zijn welgeteld één keer ergens geweest waar mijn vriend niet kon surfen’

30.07.2022 12:55
man vakantie surfen Beeld: Unsplash

Ben je nog maar koud aangekomen op je idyllische bestemming, klieft je partner alweer door de golven.

Maureen (38) is getrouwd met Joris (38) en moeder van Mats (6) en Liv (4):

“Mijn man jaagt het liefst de wind achterna. Zo hebben we jaren langs de kust van West-Frankrijk getrokken. De wind bepaalde de locatie én zijn stemming. Waren we weer twee uurtjes een andere kant op gereden, bleken de omstandigheden toch niet perfect en was hij ook nog eens chagrijning.

Daar heb ik een stokje voor gestoken: tegenwoordig blijven we ergens minimaal drie nachten. Leuk naar papa kijken is een illusie als het zand in je ogen waait en de kinderen staan te janken van de pijn. Af en toe zetten we alle drie een duikbril op en kijken we een kwartiertje. Want een man met een passie is ook heerlijk om te aanschouwen.”

Lees ook – Voor de waterrat: 8x leuke uitjes als je kind gek is op water >

Kon erger

Meike (43) heeft een relatie met Pim (44) en is moeder van Sem (6):

“Ik heb een soort mantra voor mezelf ontwikkeld: ‘Golfsurfen is beter dan kleiduivenschieten of Formule 1-races’. Stel je voor dat je daar je hele vakantie aan spendeert. De afgelopen 25 jaar – zo lang zijn we samen – zijn we welgeteld één keer naar een stek geweest waar Pim niet kon surfen: Toscane. Wat een rust; daar hoefden we geen rekening te houden met de getijden en de wind.

Toen Sem nog klein was, gingen we in het voor- en najaar altijd ergens naar zee. Hoge golven, weinig mensen. Perfect voor Pim, maar vaak zat ik vanuit ons kampeerbusje naar een druilerige kustlijn te kijken, met een dreumes die geen kant op kon.

“Wanneer hij wordt geappt dat de golven nú perfect zijn, is hij er met zijn hoofd niet meer bij”

Onvoorspelbaarheid is het grootste struikelblok op onze vakanties. Als we al een keer op een marktje of door een kasteel lopen en Pim wordt geappt door een surfmaatje dat de golven nú perfect zijn, is hij er met zijn hoofd niet meer bij. En dus zitten we in no-time weer op het strand met z’n allen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.