‘We zijn al drie jaar gescheiden, maar gaan nog steeds samen op vakantie’

17.07.2023 14:15
hond vakantie zwemband Beeld: Getty Images

Door overvolle agenda’s, exen of de kinderen totaal niet aan tijd voor elkaar toe komen. Wat doe je dan? Het fixen op vakantie, zeggen deze moeders.

Ronja (39): “Jelle en ik zijn al drie jaar gescheiden, maar de vakanties met onze kinderen (6, 8 en 10) brengen we nog altijd samen door. Zijn vaak egocentrische houding en laksheid in de opvoeding vind ik nog steeds storend in het dagelijks leven. Maar daar is op vakantie geen sprake van, én ik weet dat ik er na die drie weken weer vanaf ben, als ieder dan weer teruggaat naar zijn eigen huis. De vakanties met elkaar sinds we zijn gescheiden, zijn daardoor tot nu toe de beste ooit.”

Lees ook – ‘In de zomer lijkt het net alsof ik een andere man heb’ >

Gelukkig hebben we vakantie

Lauren (42): “Mijn vriend en ik zijn vier jaar samen. We strubbelen het hele jaar. Het is bijna niet mogelijk om zijn leven met zijn dochter (10) te verenigen met mijn leven met mijn zonen (11 en 12). In al die tijd zijn hij en zijn dochter pas vier weekends bij mij geweest. Andersom wij wel iets vaker bij hem. Maar er zit altijd wel een sportwedstrijd in de weg, of een drukke toetsweek van een van de kinderen.

“Er zit altijd wel een sportwedstrijd in de weg, of een drukke toetsweek”

Op vakantie speelt dat allemaal niet. Vorig jaar zijn we vier weken in een huis op Corsica geweest. Daar hebben we het zó fijn gehad met z’n vijven. Gelukkig werken onze exen mee, dus doen we het dit jaar weer. Goddank, want als we dit niet hadden, zou ik niet weten hoe we onze relatie moeten baseren op de karige tijd die we verder samen hebben.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.