meest-voorkomende-vakantieruzies

De vakantie is nog maar koud begonnen of het lijkt al op een drama uit te lopen. Van irritaties tijdens het navigeren tot flirten met bedienend personeel: Skyscanner zet de de meest voorkomende vakantieruzies van stellen op een rij.

1. Wanneer vertrek je naar het vliegveld?

Op tijd op het vliegveld zijn is vrij belangrijk als je een vlucht wil halen, of niet dan? De verstandige partner zal erop staan om minstens drie uur van te voren te vertrekken voor het geval er onderweg iets tegenzit. (En die kans is groot met kinderen.) De relaxte wederhelft heeft er juist een hekel aan om uren in de rij te staan. Begint al lekker...

 

2. Overvolle koffers

Inpakken is altijd een uitdaging. En mannen, we hebben inderdaad acht paar schoenen nodig voor een weekje vakantie. Heb je die bomvolle koffer van je kind al gezien? Daar zeg je niks over?

 

Lees ook
Deze ouders hebben altijd gillende ruzie op vakantie >

 

3. Navigeren

In zo’n 95 procent van de gevallen zal een man liever zijn ‘innerlijke kompas’ volgen dan naar zijn fanatiek navigerende partner te luisteren, terwijl hij eigenlijk alleen geprogrammeerd is om rechtdoor te rijden. Wanneer hij eindelijk doorheeft dat hij verdwaald is, dan is het uiteraard de schuld van -komt-ie- de vrouw.

 

4. Wie heeft de paspoorten?

Je bent prima op tijd aangekomen bij het vliegveld, maar er is een probleem: de paspoorten. Niks voedt een heftige kibbelpartij meer als de realisatie dat de paspoorten nog thuis op tafel kunnen liggen en jij klaarstaat om te boarden.

 

5. Staren naar andere vrouwen op het strand

Manspersoon, wil je geen trouble in paradise? Zorg er dan voor dat je niet naar die topless vrouw op het strand ligt te loeren. Nee, ook niet met je zonnebril op.

 

6. Parkeren bij het vliegveld

Gefeliciteerd, je hebt je vakantie overleefd! Kinderen zijn zoet, jullie hebben alle bagage en kunnen heerlijk naar huis. Eén probleem: de auto. Waar is die geparkeerd? B1? C1? E1? Je weet dat je op rij 22 staat geparkeerd, maar je bent blijkbaar de andere vitale informatie straal vergeten. Wanneer een van jullie eindelijk de notitie op de telefoon heeft gevonden haal je opgelucht adem. Maar wie heeft de autosleutels?
 

Meer vakantie-ergernissen vind je hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
fotoserie-meisje-vader-stiefvader

Soms zijn er fotoseries waar je naar kunt blijven kijken - dit is er zo één. Want hoe 'gewoon' de foto's misschien ook lijken, er schuilt een mooi verhaal achter.

De Amerikaanse Dylan Lenox deelt het op Facebook.

 

'Bonusvader'

'Dit is onze dochter Willow', schrijft hij. 'Die man aan de linkerkant, dat ben ik (papa, papa Dylan of bonusvader). In het midden staat onze prinses Willow en die man rechts is David (papa, papa David of biologische vader). Nee, we zijn geen stel van hetzelfde geslacht, maar we delen wel een dochter. David is de ex-man van Sarah en ik ben haar verloofde. We hebben onszelf tot een uniek gezin gevormd. Niet alleen heb ik een dochter gekregen, ik heb er ook een broer en beste vriend bij. Bedankt Sarah!'

 

Lees ook
Amanda schrijft een indrukwekkende post voor haar stiefkinderen >

 

'Deel van ons leven'

David wil met zijn post duidelijk maken dat het geen zin heeft om ruzie te maken. Dat het veel beter is om aan je kind te laten zien dat jullie nu één grote familie zijn. 'David is geen buitenstaander. Hij is en zal altijd een deel van ons leven zijn.'

Binnen een paar dagen zijn de foto's al meer dan 200.000 keer geliket.

 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kosten-ivf

Bij het ene stel is het in één keer raak, terwijl een zwangerschap bij anderen helaas soms jaren kan duren. Gelukkig zijn er steeds meer opties, waaronder de vruchtbaarheidsbehandeling IVF (In Vitro Fertilisatie). Maar wat zijn de kosten hiervan? En wordt het vergoed door zorgverzekeraars?

Wij zetten al deze informatie voor je op een rij. 

 

Wat is IVF?

In Vitro Fertilisatie is een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij de bevruchting buiten het lichaam tot stand komt: ‘in vitro’ betekent ‘in glas’ en ‘fertilisatie’ betekent ‘bevruchting’. De vrouwelijke eicel en een aantal mannelijke zaadcellen (ongeveer 100.000 per eicel) worden in een glazen schaaltje in het laboratorium samengebracht. Vervolgens wordt geprobeerd een bevruchting plaats te laten vinden. Lukt dit? Dan wordt er één embryo in de baarmoeder teruggeplaatst. Hieruit kan een normale zwangerschap volgen.

Alleen als er een medische reden voor is, kom je in aanmerking voor een IVF-behandeling. Bijvoorbeeld als je niet goed werkende eileiders hebt, (ernstige) endometriose, een niet te herstellen sterilisatie, onverklaarbare onvruchtbaarheid of verminderde kwaliteit van het zaad van de man.

 

Lees ook
Fotoserie: stel neemt IVF-embryo overal mee naartoe >

 

Kosten en vergoeding

Per poging kost het IVF-traject rond de 3000 euro, maar dit verschilt per kliniek. Een IVF/ICSI-behandeling in combinatie met PGD (preïmplantatie genetische diagnostiek), de methode waarmee embryo’s worden onderzocht op ernstige genetische aandoeningen, kost per poging tussen de 6000 en 7000 euro.

De eerste drie behandelingen worden (tot je 43e) door vrijwel alle ziektekostenverzekeraars vergoed en komen altijd op naam van de vrouw, ook wanneer de man de oorzaak is. Wel geldt het eigen risico en het eventuele vrijwillige eigen risico. Het is mogelijk om extra IVF-behandelingen aanvullend te laten verzekeren. Wil je weten welke zorgverzekeraars ook de vierde en vijfde behandeling vergoeden? Dat vind je hier

 

Aftrekpost belasting

Goed om te weten: wanneer je medische kosten maakt die niet door je zorgverzekeraar vergoed worden, kun je deze aftrekken bij de Belastingdienst. Je geeft deze kosten dan aan op de belastingaangifte als bijzondere ziektekosten. Er geldt wel een maximuminkomen en drempelbedrag. Vrouwen van boven de 43 jaar die een IVF-behandeling aangaan, zijn uitgesloten van deze aftrekpost.

Bron: Freya en Zorgpremies.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >