Dit gebeurt er met je libido na je zwangerschap

13.09.2019 07:37
libido bevalling

Sex is misschien het laatste waar je aan denkt als je net urenlang hebt liggen puffen om een kind te baren.

Toch wil ieder stel het na een tijdje weer oppakken. Of dat nu na een paar dagen, een paar weken of een paar maanden is, dat verschilt. Maar dat als je als vrouw iets minder vaak zin hebt dan je voor je bevalling had, is niet gek. Minder dan twintig procent van de vrouwen is binnen vier weken na de geboorte van een kind weer seksueel actief. Zeker als vrouwen borstvoeding geven wordt het libido erg onderdrukt. Het lage libido komt met name door extreme moeheid en doordat vrouwen hun eigen lichaam minder mooi vinden.
 

Lees ook:
Dit gebeurt er met je lichaam na je zwangerschap >

 

Knuffelen met de kleine

Er worden meer redenen beschreven waarom het er minder vaak van komt. Je hebt andere prioriteiten: je partner is belangrijk, maar je kind ook. En dus verschuift je aandacht. Waar je eerst altijd blij was als je partner blij was, waar sex ook bij hoorde, ben je nu blij als je kind lekker slaapt. Je hebt daarom minder behoefte aan sex. Bovendien doet het bij veel vrouwen pijn, de eerste keren net na een bevalling.

Volgens experts zijn al je vrouwelijke hormonen ongeveer 4 tot 6 weken na bevalling weer op een normaal niveau. Dan zou je steeds meer gezonde zin moeten krijgen, al verschilt dat natuurlijk per persoon.
 

Tips

  • Doe het rustig aan en neem je tijd. Als jij wat langer wilt wachten, dan doe je dat.
  • Wees intiem met elkaar. Knuffel en kus: dan komt die zin in meer vanzelf.
  • Zorg dat je ook wat tijd met z’n tweetjes hebt, zonder de baby.
  • Probeer verschillende houdingen uit en voel even wat voor jou prettig is. Praat er eerlijk over met je partner. Zeg dat je wel wil, maar dat je nog niet weet hoe. Er is gewoon veel gebeurd daar beneden.
  • En: blijf proberen. De eerste keer na de bevalling is misschien niet zo’n succes, maar het wordt beter. En fijner voor jou. Dus keep on going.

Bron: Health Engine

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement.