De druppel: ‘Ik pakte onze koffers en boekte een hotel vijftig kilometer verderop zonder hem’

02.08.2023 14:19
middelste kind Beeld: Getty Images

Wanneer een paar dagen na aankomst op de vakantiebestemming de bom barst tussen je partner en de kinderen sta je voor een fiks relatiedilemma.

Liza (39) is single moeder van Romijn (9) en Silvan (7):

“Ik had het natuurlijk nooit moeten doen, op vakantie gaan met de man met wie ik al tijden niet meer gelukkig was. Maar zijn kinderen en de mijne – we noemden ons al lattend een samengesteld gezin – verheugden zich op het vooruitzicht van zon, zee, strand en laat opblijven, en ik had geen beter alternatief.

Lees ook – Misgelopen feestjes: ‘Op zijn verjaardag besloot ik bij hem weg te gaan’ >

De reddende druppel

Met tegenzin nam ik plaats op de passagiersstoel naar Zuid-Frankrijk. Mijn onderbuikgevoel had het juist: drie dagen na aankomst barstte de bom tussen de man en mijn kinderen. Hij was niet meer voor rede vatbaar, uitte zich te agressief en wenste niet te praten. Het was de druppel die ik nodig had.

“Hij was niet meer voor rede vatbaar, uitte zich te agressief en wenste niet te praten”

Ik pakte onze koffers, boekte een hotel vijftig kilometer verderop mét huurauto en bestelde een taxi om ernaartoe te gaan. De jongens en ik beleefden er de vakantie van ons leven, hechter dan ooit. Ik ga alleen nog maar in mijn eentje met de kinderen op vakantie. De rest van het jaar leven we al genoeg onze eigen levens.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.