Dateleed van een single moeder: ‘Seks op de eerste date betekent een mislukking voor altijd’

05.03.2018 15:52
Suzan's dateleed eerste date sex Beeld: Shutterstock

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

We appen ruim een week, wanneer mijn nieuwste Tinder-aanwinst voorstelt af te spreken. Mijn voornemen om niet vaker te daten dan eens in de drie, vier weken laat ik spontaan varen; na nachtenlang filosoferen over liefde, relaties, kinderen en zelfontplooiing lijkt dit een meer dan interessant exemplaar, en in elk geval de moeite waard om eens van dichtbij inspecteren. ‘Heerlijk Suus, om eindelijk eens live met je te praten’, stuurt hij. ‘Dito’, antwoord ik, en reserveer een loungeplekje in mijn favoriete wijnbar.
 

Niet genoeg leuke, beschikbare mannen

Kijk, dat grofweg maximaal eens per maand daten, dat is een vorm van zelfbehoud. Vaker dan dat op date voelt wat desperate, en ik ben niet echt op zoek. Heb ook nog vriendinnen die ik graag wil zien en bovenal het gros van de tijd twee kinderen die op mij rekenen. Maar het belangrijkste: er zijn simpelweg niet genoeg leuke, beschikbare mannen om elke week een andere date te hebben.
 

Lees ook
Suzans date is niet van de zelfstandige vrouwen: ‘Die liggen zo met de buurman in bed’ >

 

De toon slaat opeens om

Twee dagen voor onze afspraak slaat de toon van mijn Tinder-filosoof opeens om. ‘Ik kan niet wachten je lijf te voelen, Suus’, appt hij. ‘Ik ben benieuwd of je net zo lekker proeft als je praat.’

Wácht even. Natuurlijk hoop ik ook op een lekkere verschijning, en ben ik niet van plan tien dates te wachten voordat ik bekijk wat er achter – of liever: onder – die leuke babbel zit. Noem me conservatief, maar ik zit alleen niet te wachten op iemand die nog vóór de eerste date als seksuele toespelingen maakt. Flirten: graag. Proeven: forget it. Wie in mijn bed wil, zal toch eerst in mijn hart, of op z’n minst mijn hoofd moeten kruipen – al is het maar voor een paar avonden.
 

Seks op de eerste date een mislukking voor altijd

‘Eens kijken of je de eerste ronde doorstaat’, knipoog ik virtueel op zijn bericht – in de hoop toch losjes over te komen ondanks deze lichte afknapper. ‘Je weet toch dat seks op de eerste date een mislukking voor altijd betekent?’ Een kerel die de moeite waard is, respecteert dat echt probleemloos, oordeel ik.

‘Principedingetje, geen seks op de eerste date?’, zegt hij. ‘Eén van mijn weinige, maar: ja’, zeg ik. En weg is ‘ie. Onzichtbaar op WhatsApp, verdwenen uit mijn Tinder-contacten. Gáán we weer, verzucht ik. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt: drie keer eerder verdwenen matches nu al uit mijn bestand omdat ik niet hapte op een seksdate, of er toch wat problemen mee had dat de man in kwestie nog een prachtige vrouw met bloedjes van kinderen in zijn bed bleek te hebben.
 

‘Welkom in datingland’

Ben ik nou zo overdreven braaf of fijngevoelig? Of zijn de mannen in de uiteindelijk kleine vrijgezellenvijver waaruit ik nu moet vissen gewoon zulke ongelikte beren? Zeg dan dat je iets anders zoekt dan verdieping; een beetje etiquette lijkt me niet teveel gevraagd in deze levensfase.

“Welkom in datingland”, grijnst vriendin Y., wanneer ik haar vertel over het voorval. “Om te daten moet je echt een dikke huid leren kweken. Het betekent elke keer weer kleine nederlaagjes lijden. Dat houd je een paar maanden vol, en dan ben je weer voor tijden afgekickt – tot je dát weer zat bent.” Zij kan het weten, met jaren ervaring – ondanks haar toch jaloersmakende combinatie van beauty én brains.

Ik word er een beetje mistroostig van. “Investeer in je vriendinnen, Suus, mannen zijn alleen maar franje”, zegt Y. Waarop we een stedentrip boeken tijdens een kinderloos weekend, en gierend van de lacht tóch Tinder aan gooien. Al is het maar omdat ik wel wat coaching kan gebruiken, bij het kweken van die olifantshuid.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >