Column Lieve: Ineens liet hij me in de steek

15.02.2017 15:15
Beeld: Getty Beeld: Getty

Lieve (30) is moeder van Jan (3) en Dries (7 maanden). Tot voor kort was ze gelukkig getrouwd en had ze een heerlijk leven, tot haar man afgelopen Kerstmis totaal onverwacht zijn koffers pakte en vertrok. Op kekmama.nl schrijft ze openhartig over alles wat ze sindsdien doormaakt.

We doen allemaal zo normaal mogelijk. Mijn zusje dient Beef Wellington op en iedereen praat over koetjes en kalfjes. Ik ben van plaats gewisseld zodat ik naast mijn twee kinderen kan zitten en ze kan voeren. Jan roept natuurlijk: ‘Ik lust het niet’, en Dries kijkt nieuwsgierig om zich heen. Wat bezielt ons?

Nog geen 30 minuten voor dit hele tafereel heeft mijn man besloten zijn koffers te pakken. Na een huwelijk van 3,5 jaar heeft hij de autosleutels gepakt en is hij tussen de traditionele kerstbingo en het kerstdiner vertrokken. Zonder reden, althans zonder concrete reden. Geen idee waar hij is, wat hij wil of wat hij zich in zijn hoofd haalt.

 

Alles is weg

Mijn vader zet mij en de kinderen na het feestmaal thuis af. Snel controleer ik wat mijn man allemaal heeft meegenomen. Misschien zijn het maar drie onderbroeken en is hij morgenvroeg weer thuis. Niets is minder waar, werkelijk al zijn kleding is weg. Zelfs oude onderbroeken en lelijke T-shirts die hij alleen tijdens het klussen droeg zijn verdwenen uit de kast. Ook zijn tandenborstel, shampoovoorraad en zelfs ons gezamenlijke scheermes (ja, bah) is weg.

 

‘De trouwring is af’

Nog steeds geen teken van leven. Na wat wanhopige appjes van mijn kant krijg ik dan eindelijk antwoord: ‘De trouwring is af, het is voorbij’.

Daar sta je dan. Dertig jaar oud en een alleenstaande hardwerkende moeder van twee kinderen. Prettige kerstdagen.