Betrapt door je kind: ‘Nu wilde ze direct naar huis’

23.08.2023 23:57
betrapt door kind op vakantie Beeld: Getty Images

Probeer maar eens niet betrapt te worden in een wiebelende caravan of een ieniemini pipowagen met flinterdunne wandjes wanneer je met je partner van bil gaat op vakantie.

Renée (38), moeder van Anne-Floor (12) en Siem (8):

“Onze stacaravan aan de Italiaanse rivièra stond op een geweldige kindvriendelijke camping. De caravan zelf was niet groot, maar de kinderen hadden een eigen kamertje en wij ­konden de bank ombouwen tot tweepersoonsbed.

Voorlichting

Op een van de eerste avonden waren mijn vriend Tim en ik net lekker bezig in het donker, toen ik een ijselijke kreet hoorde van mijn dochter. Ze gilde: ‘Néé mama, niet doen, stop, hou op!’ Ik trof Anne-Floor ­volledig overstuur aan. Blijkbaar had ze me hard horen kreunen en snapte ze sinds ze seksuele voorlichting had gehad op school goed wat dat betekende. Nu wilde ze direct naar huis.

“Daarna heeft ze elke nacht keihard geroepen: ‘Mama, ik hóór je hoor!’”

Ik heb haar voorzichtig uitgelegd dat dit iets was wat ‘alle papa’s en mama’s soms doen’, dat het ‘niks ergs’ was, dat ik het jammer vond dat ze het gehoord had, maar dat we hierom niet onze vakantie zouden afbreken. Ik kreeg haar amper tot bedaren. Pas na veel beloofde ijsjes, wilde ze gaan slapen.

Daarna heeft ze de verdere veertien dagen elke nacht keihard geroepen: ‘Mama, ik hóór je hoor!’, terwijl wij niets meer deden. Ik durfde amper nog te ademen.”

Lees ook – Betrapt door je kind: ‘Mama, waarom kreunde je zo onder de dekens?’ >

Hoe bedenk je het

Kim (34), moeder van Bente (9) en Dionne (5):

What was I thinking? Waarom dacht ik dat het een goed idee was om mijn nieuwe vriend mee te nemen op vakantie met mijn twee meiden én mijn ouders? In een Pipowagen nog wel!

Guus en ik waren knetterverliefd en ik moest er niet aan denken tien dagen zonder hem te zijn. Hij kon best mee, zo bedacht ik. Niet nadenkend over de ieniemini ruimte waarin we allemaal moesten leven, plús de bordkartonnen wandjes. Als we ons omdraaiden in bed was de hele hut wakker.

Na een paar dagen stonden we beiden op knappen, elke kus was een beproeving. Uiteindelijk heb ik mijn moeder bijna gesmeekt of ze de meiden mee wilden nemen om boodschappen te doen en minimaal een uur weg te blijven. Guus en ik zijn nog steeds samen, maar dit doen we nooit meer.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.