9 redenen waarom ik blij ben met mijn scheiding

07.06.2018 14:39
blij met scheiding Beeld: Unsplash

Zes jaar en heel veel tranen en toestanden later kan Jorinde maar één ding concluderen: wat was het een goede beslissing bij haar man weg te gaan.

1. De band met mijn zoons van twaalf en tien is sterker dan ooit

Leefde ik tijdens mijn huwelijk nogal op de automatische piloot, zonder man in huis ligt mijn focus puur op de jongens. Als je elkaar twee keer per maand een lang weekend moet missen, breng je de tijd die je wel samen bent, stukken intenser door. Op vrijdagavond in het grote bed met popcorn, chips, cola, The voice op tv en onze armen strak om elkaar heen. In onze opblaasboot verkennen waar de vaart voor ons huis eigenlijk eindigt – en niemand die ons voor het eten thuis verwacht. En verlangen we midden in de winter opeens naar kamperen, dan zetten we een tent in de woonkamer.
 

2. Mijn kinderen leren veel over liefde

Bijvoorbeeld dat de liefde van je vader of moeder onvoorwaardelijk is, maar tussen partners kan mislukken. Dat het goed is ervoor te vechten en fantastisch als het lukt, maar dat je ook mag besluiten dat het over en voorbij is.
 

3. Ik flirt me een ongeluk

Want dat mag. Ik mag zelfs seks hebben met wie ik wil.
 

4. Mijn ex krijgt alle kansen om een goede vader te zijn

Want waar ik vroeger overal met mijn bemoeizuchtige geregel tussen zat, heeft hij nu acht dagen per maand de volledige zorg voor ze. Die vult-ie misschien niet precies zo in als ik het wil, maar dat geeft niet. Hij en de jongens hebben het goed. Als ex past-ie trouwens ook stukken beter in míjn leven dan als echtgenoot.
 

5. Ik hou nog meer van mijn vrienden

Waar zou ik zijn zonder mijn vrienden? De schatten die precies op het juiste moment op de stoep staan met een fles wijn. Bij voorkeur op de vrijdagen zaterdagavonden als de jongens naar hun vader zijn.
 

Lees ook
11 Dingen die ik leerde van mijn scheiding >

 

6. Dat ik eindelijk loslaat

Ik weet nu dat ik het in mijn eentje prima red. Dat ik me vrijer en gelukkiger voel nu ik mijn leven niet meer hoef af te stemmen op een man die heel andere verlangens en verwachtingen koestert dan ik. Dat ik best kan loslaten. Dat ruziemaken soms broodnodig is. Als mijn ex en ik jaren eerder de confrontatie waren aangegaan, was er veel minder gaan rotten in onze relatie. Mijn kinderen en ik leiden deels gescheiden levens en dat is bij tijd en wijle echt niet leuk, maar het maakt ze wel ongelooflijk zelfstandig.
 

7. Geen remsporen in de wc-pot, hoe fijn is dat

(Die van de kinderen tellen niet.)
 

8. Ik hoef nergens verantwoording over af te leggen

Als de zoons bij hun vader zijn, werk ik in m’n eentje schaamteloos een tweepersoons sushiplateau weg met een evenredige hoeveelheid wijn, om daarna spontaan de kroeg in te duiken zonder een babysit te hoeven regelen. Als ik een roze muur wil, neem ik die. En als ik een hele zondag ongedoucht wil Netflixen, doe ik dat.
 

9. Ik kan en moet fulltime werken en besteed mijn geld aan wat ik wil

Fantastisch voor mijn zelfontplooiing, eigenwaarde en zelfstandigheid. O, en voor mijn portemonnee natuurlijk, want al die dates zijn natuurlijk enig, maar mooi dat ik wel mijn eigen drank afreken.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >