Wil je kind maar niet slapen en ben jij dus ook voor de zoveelste nacht op rij wakker? Dan heeft Bettina van Citymom.nl (die moeder is van de 5-jarige Bobbi en 1-jarige Fitz) een paar loeihandige tips voor je.

Zo vallen je kinderen snel in slaap en slapen ze de hele nacht door.
 

1. Rustige kamer

"Maak van de slaapkamer van je kind zoveel mogelijk een rustplek. Gebruik zachte, lichte kleuren en ruim de kamer helemaal op als het bedtijd is. Dat geeft niet alleen rust, maar zorgt er ook voor dat het speelgoed op de grond er in het donker niet ineens heel eng uitziet voor je kind."
 

2. Vast bedritueel

"Zorg dat je kind iedere dag op een vaste tijd gaat slapen – ook in het weekend. Hou iedere avond hetzelfde bedritueel aan: bad, flesje, schone luier, pyjama aan, tandenpoetsen, voorlezen, een knuffel en het licht uit. Neem hier rustig de tijd voor. Tip: als je een half uur van tevoren al begint met het bedritueel, zorg je voor veel meer rust en voorkom je dat je kind hyper naar boven gaat - en ineens allerlei drukke spelletjes wil doen."
 

3. Donkere kamer

"Dit is de béste tip die ik kreeg toen ik net moeder was: maak de kamer donker. Als het donker is maakt het lichaam meer melatonine aan, waardoor je kind slaperig wordt. Ook bij het wakker worden is het fijn als het zo donker mogelijk is. Kies daarom voor lichtdichte gordijnen."
 

4. Eigen bed

"Laat je kind altijd in z'n eigen bed slapen en wees hier consequent in. Vindt je kind het spannend? Maak duidelijk dat je altijd in de buurt bent. Bobbi heeft een tijd moeite gehad met inslapen. Dan ging ik voor haar kamer ‘rommelen’ totdat ze in slaap viel. Het gaf haar rust dat ze wist dat ik in de buurt was."
 

5. De juiste middelen

"Er zijn tig redenen te bedenken waarom je kind niet goed slaapt. Het doorkomen van tandjes kan er daar één van zijn. Ik zorg altijd dat ik Chamodent tandgel van VSM in huis heb. Deze gel bevat natuurlijke ingrediënten en je kunt 'm al vanaf de geboorte gebruiken. Bij Fitz breng ik een bolletje Chamodent tandgel op mijn vinger (extra fijn als je het in de koelkast bewaart) en masseer ik zijn tandvlees ermee. Dit verzorgt en verzacht het tandvlees. Zo weet ik zeker dat ik alles heb gedaan om te zorgen dat mijn kind de hele nacht lekker slaapt. En ik dus ook!”

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >