Zet ze in je agenda: leraren basis- en voortgezet onderwijs gaan twee dagen staken

25.11.2019 14:28
leraren-basisonderwijs-voortgezet-onderwijs-staken

De Algemene Onderwijsbond (AOb) roept leraren in het basis- en voortgezet onderwijs op om donderdag 30 en vrijdag 31 januari opnieuw te gaan staken.

“Na alle demonstraties heeft het kabinet nog steeds niet gezorgd voor structureel extra geld voor het onderwijs, dus we voeren de druk op”, zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk.

 

‘Er moet geld bij’

Volgens de grootste onderwijsbond van Nederland staat 90 procent van de leden achter vervolgacties. Stolk: “We trappen 2020 daarom af met een tweedaagse staking. Er moet geld bij voor salarissen en om het lerarentekort op te vangen. Zolang dat geld er niet komt, blijven wij actievoeren.” De organisatie Leraren in Actie gaat in elk geval meedoen, laat een woordvoerder weten. Deze jonge organisatie heeft een achterban van bijna 2100 leden.Hoe de acties er in januari precies uit gaan zien, is nog niet bekend. 

 

Lees ook
‘Geen garantie op onderwijs voor alle kinderen door lerarentekort’ >

 

Amsterdam

Eerder meldden ook al zestien Amsterdamse basisscholen vanaf maandag 9 december een week dicht te blijven om actie te voeren vanwege het lerarentekort. Hierdoor kunnen zo’n 5400 scholieren niet naar school die week.

Bron: ANP 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >