In samenwerking met Kek Mama

Waarom ontbijten zo belangrijk is voor baby’s

04.06.2019 13:21
waarom-ontbijten-belangrijk-voor-babys

Het kan nogal een uitdaging zijn, rustig opstarten ’s ochtends. Wel zo fijn als je dan een goed ontbijt voor handen hebt. Maar waarom is een vroege maaltijd belangrijk voor baby’s?

Kek Mama zocht het voor je uit.

 

Een goede start van de dag

Koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen: door te ontbijten krijgen kinderen een goede start voor de rest van de dag. En juist dat hebben ze nodig voor hun groei en ontwikkeling. Wist je trouwens dat jouw baby vijf keer zoveel ijzer als jij nodig heeft? En dat baby’s vanaf zes maanden bijna 1 kilometer per dag afleggen?

 

De basis voor een goed voedingspatroon

Het ontbijt is een onmisbaar begin van de dag voor je kind: het brengt de spijsvertering op gang en bovendien voorkomt het trek in snoep of in koek de rest van de ochtend. Het geven van granen is een goede manier om de dag te beginnen: granen bevatten vezels, vitaminen én mineralen.

 

Het stimuleert de motoriek

Hoewel je je baby de eerste maanden nog zelf eten geeft, kun je al vanaf een maand of acht samen oefenen met een lepel. In het begin wordt het ongetwijfeld een behoorlijke kliederboel aan tafel (en op de muren), maar het is wel goed voor zijn motoriek en ontwikkeling.

 

Bovendien is het gewoon hartstikke gezellig

Éven een momentje samen aan tafel en rustig op adem komen voordat de dag begint – je zou er bijna nóg eerder je wekker eerder voor zetten… 

 

Baby’s ontwikkelen zich razendsnel, groeien, bewegen en krijgen elke dag nieuwe prikkels te verwerken. Een goed ontbijt is daarom onmisbaar. Met NESTLÉ ontbijtpapje geef je dagelijks al het goede van granen. Het bevat ijzer, vitamine D en is zonder toegevoegde suikers*. Hap na hap een lekkere start van de dag.

*bevat alleen van nature aanwezige suikers.

 

Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s.