Het kan nogal een uitdaging zijn, rustig opstarten ’s ochtends. Wel zo fijn als je dan een goed ontbijt voor handen hebt. Maar waarom is een vroege maaltijd belangrijk voor baby’s?
Lees verder onder de advertentie
Kek Mama zocht het voor je uit.
Een goede start van de dag
Koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen: door te ontbijten krijgen kinderen een goede start voor de rest van de dag. En juist dat hebben ze nodig voor hun groei en ontwikkeling. Wist je trouwens dat jouw baby vijf keer zoveel ijzer als jij nodig heeft? En dat baby’s vanaf zes maanden bijna 1 kilometer per dag afleggen?
Lees verder onder de advertentie
De basis voor een goed voedingspatroon
Het ontbijt is een onmisbaar begin van de dag voor je kind: het brengt de spijsvertering op gang en bovendien voorkomt het trek in snoep of in koek de rest van de ochtend. Het geven van granen is een goede manier om de dag te beginnen: granen bevatten vezels, vitaminen én mineralen.
Lees verder onder de advertentie
Het stimuleert de motoriek
Hoewel je je baby de eerste maanden nog zelf eten geeft, kun je al vanaf een maand of acht samen oefenen met een lepel. In het begin wordt het ongetwijfeld een behoorlijke kliederboel aan tafel (en op de muren), maar het is wel goed voor zijn motoriek en ontwikkeling.
Lees verder onder de advertentie
Bovendien is het gewoon hartstikke gezellig
Éven een momentje samen aan tafel en rustig op adem komen voordat de dag begint – je zou er bijna nóg eerder je wekker eerder voor zetten…
Baby’s ontwikkelen zich razendsnel, groeien, bewegen en krijgen elke dag nieuwe prikkels te verwerken. Een goed ontbijt is daarom onmisbaar. Met NESTLÉ ontbijtpapje geef je dagelijks al het goede van granen. Het bevat ijzer, vitamine D en is zonder toegevoegde suikers*. Hap na hap een lekkere start van de dag.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.