Vrolijke opvoedtantes Els & Do over blauwe Frozen-jurkjes

22.09.2016 14:10
Els en Do

Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. Deze week: De Frozenjurk.

Ik kibbel met mijn man omdat hij het prima vindt dat onze vierjarige dochter permanent in haar blauwe Frozen-jurkje van prinses Elsa rondloopt. Ze gaat erin naar school en verjaardagen van de familie. Ik vind het mooi geweest, maar mijn man vindt me te streng.

Wij hebben de frivole neiging met uw man mee te gaan. We zeggen: pick your battles. Sommige dingen zijn het niet waard om ruzie over te maken.

Gaat vanzelf over

Als uw dochter over twintig jaar als prinses Elsa in het huwelijk wil treden treft u ons aan uw zijde, maar u kunt er van op aan dat dit slechts een fase is. Over vijf jaar wil uw kind misschien als gothic en louter in zwarte kleren door het leven stappen met een ring door haar neus en angstaanjagende make-up. Ook geen probleem, het gaat allemaal vanzelf over.

“Elsa-jurkje moet af en toe in de was”

Uw voordeel is dat het vermaledijde Elsa-jurkje af en toe in de was moet. U kunt het zo plannen dat het toevallig net op de dag dat oma haar verjaardag viert in de wasmand ligt. Als u uw dochter erop wijst dat prinses Elsa nooit en te nimmer vieze jurkjes draagt, zal ze daar alle begrip voor hebben. 

Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.