Voor alle treinliefhebbers: de leukste treinen en treinbanen voor Sint

26.11.2020 09:47
sinterklaas cadeau treinen treinbanen kind Beeld: Shutterstock

Sint mag dan wel eigenaar zijn van de Pakjesboot, hij heeft ook aardig wat verstand van treinen. Dít zijn volgens hem de leukste om je kind met Pakjesavond te verrassen. Laat de rit maar beginnen.

Spannende mijn

Kruip in de stuurcabine en manoeuvreer de trein een drukke mijn binnen. Let wel op de obstakels die je onderweg tegenkomt en draai de wand van de tunnel ondersteboven, zodat er een waterval met échte vloeistof in beweging komt. Die treinrit wil je kind wel driehonderd keer maken.

Hier koop je de set.

 

Houten trein

Deze set bestaat niet alleen uit een trein met rails, je dreumes krijgt er ook vier verkeersborden, twee bomen en een kerk bij. Én alles is van hout: worden we blij van.

Vanaf 18 maanden

Hier koop je de set.

 

Zó op te bergen

Met vier verschillende bruggen en allerlei soorten rails, is het opletten dat je de trein hier op het juiste spoor laat rijden. Is je kind uitgespeeld? Dan gooi je alles heel gemakkelijk in de handige opbergkoffer.

Bestel de set hier.

 

Stoomtrein

Tuut tuut: deze stoomtrein maakt geluid en blaast ook echte rook. De rails klik je gemakkelijk vast en de trein is bestuurbaar via een handige afstandsbediening.

De trein koop je hier.

 

Lees ook:
Zo overleef je een dagje treinen met je kind >

 

Spoorwegtafel

Pet op en fluitje in de hand, want aan deze spoorwegtafel kruipt je kind in de huid van conducteur. Je vouwt ‘m heel snel in elkaar, waarna de pret met maar liefst honderdtwintig accessoires – van voertuigen tot personages en gebouwen – kan beginnen.

Koop de spoorwegtafel hier.

 

Hogesnelheidstrein

Het lijkt de ICE naar Berlijn wel: deze internationale hogesnelheidstrein racet door het landschap. En komt-ie langs het station, dan gaat er een belletje rinkelen.

Hier koop je ‘m.

 

Leertrein

Een leuke én leerzame trein voor peuters. Plaats de interactieve blokken in de eerste wagon en maak kennis met cijfers, beroepen en kleuren.

Hier koop je ‘m.

 

Vrachttrein

Gelukkig is deze trein niet van de NS, maar van LEGO. Want stel je voor dat de wagons vertraging oplopen – alle containers met goederen moeten op tijd worden afgeleverd. Een klus die jouw kleine conducteur wel even gaat klaren.

Hier koop je de set.

 

Thomas de Trein

Het is opletten geblazen met deze set van Thomas de Trein, want op Drakeneiland barst plotseling een vulkaan uit. Thomas moet via een helling de drakenbrug oprijden, maar lukt het hem om veilig terug te keren naar Misty Land? 

Bestel ‘m hier.

 

 

Nog meer leuke speelgoedtips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >