Originele hobby’s voor kinderen die niét van sport houden

18.08.2022 12:55
Beeld: Getty Images

Waar de meeste kinderen zich zonder twijfel aansluiten bij een voetbalteam, volleybalclub of tennisvereniging zijn er genoeg kinderen die er niet aan moeten denken. Gelukkig zijn er genoeg leuke niet-sportieve alternatieven voor je kind om uit te proberen. Wij zetten de leukste opties voor je op een rijtje. 

Er zijn nog veel meer talenten te ontdekken dan alleen het atletische talent. Het ene kind is razend creatief terwijl de ander een muzikaal wonder blijkt. Het is voor je kind ook fijn om verschillende dingen te proberen en ontdekken. Bonus: ze maken ook nog eens veel nieuwe vrienden!

Tekenen of schilderen

Dit is voor de echte creatievelingen: tekenles of een schildercursus. Met verf, kwasten en potloden kan je kind zich helemaal laten gaan en zijn of haar creativiteit de vrije loop laten. Vind je kind het een beetje spannend om alleen naar een klasje te gaan? Vraag dan eens aan vriendjes of vriendinnetjes of zij het ook leuk vinden.

Coderen

Echte gamers kunnen hun hart ophalen bij lessen coderen. En welke toekomstplannen je kind ook heeft, deze kennis kan alleen maar ontzettend goed van pas komen. Op steeds meer plekken kunnen kinderen naar codeerles. Leuk, leerzaam en super creatief!

Creatief schrijven

Er zijn verschillende instellingen waar kinderen les kunnen krijgen in schrijven. Ze ontwikkelen niet alleen op het gebied van taal, maar leren ook meer over jeugdliteratuur. Personages in hun hoofd komen tot leven en je zult je verbazen hoe een goede schrijvers die kleintjes kunnen zijn!

Pottenbakken

Suf? Echt niet! Heerlijk met je handen in de klei, met het verstand op nul. Extra leuk aan deze hobby: ze krijgen hun creaties mee naar huis. Kunnen ze meteen alvast hun uitset bij elkaar bakken. Enne… deze hobby is dus ook heel leuk voor jezelf!

Español

Misschien heeft je kleine wel een flinke talenknobbel! Spaans, Frans of Chinees, taallessen voor kinderen zijn vaak gezellig, grappig en natuurlijk leerzaam. En super handig voor de volgende vakantie én later!

Acteren

Is je kind een echte dramaking of -queen? Tijd voor een acteerlesje. Tip: ook ontzettend leuk voor verlegen kinderen. Vaak kunnen juist zij lekker hun ei kwijt bij acteer- of toneellessen.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.