Op déze leeftijd stapt je kind over van fles naar beker

24.12.2019 11:37
leeftijd-van-fles-naar-beker

De eerste maanden heeft je baby een grote zuigbehoefte, maar al snel kan de fles plaatsmaken voor een beker. Wanneer precies? Wij zochten het voor je uit.

De gemiddelde leeftijd waarop kinderen beginnen met het leren drinken uit een beker ligt tussen de zes en acht maanden. Natuurlijk verschilt het per kind, maar een goede vuistregel is: zodra je baby zelfstandig kan zitten en vaste voeding mag, kunnen jullie gaan oefenen. Op dit moment gaat je kind namelijk steeds minder melk drinken. Met een bekertje water of lauwe thee (zonder suiker) krijgt hij dan toch genoeg vocht binnen. 

 

Antilekbeker

Hoewel een antilekbeker heel handig is, wordt deze niet aangeraden. Het beste is om een gewone beker te gebruiken (een die tegen een stootje kan als-ie van de kinderstoel klettert – bijvoorbeeld van plastic) omdat kinderen hierdoor leren om te doseren. Daarbij is een open beker goed voor de ontwikkeling van de mondspieren.

 

Lees ook
‘Waarom ik mijn zoon nog steeds de fles geef (ook al heeft hij die niet meer nodig)’ >

 

Oefenen

Laat je kind eerst slokjes nemen uit een beker die jij vasthoudt. Gaat dit goed en verslikt hij zich niet? Dan kan hij proberen om ‘m zelf vast te houden. Doe de beker vooral niet te vol, want de kans is groot dat alles dan over de tafel vliegt. Tip: oefenen ook eens wanneer je kind in bad zit. Scheelt je weer schoonmaken. Én maak je niet druk als het nog niet lukt. Uit een beker leren drinken kost tijd en het is heel normaal als je kind rond z’n tweede verjaardag pas doorheeft hoe het moet.

 

Meer Kek Mama? Neem een abonnement en profiteer van fijne aanbiedingen >