Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog.
Lees verder onder de advertentie
Mijn zesjarige zoontje stoeit het liefst de hele dag, ook op school tijdens het speelkwartier. Hij is geen pestkop, maar gewoon heel fysiek en dol op ravotten met zijn vrienden. De juf klaagt daarover bij ons. Ze wil liever dat hij rustig speelt. In de klas gedraagt hij zich prima en hij is dol op leren.
Lees verder onder de advertentie
Testosteronbommetjes
Uw juf zou eens moeten gaan praten met de bovenmeester van de vroegere St. Joseph jongensschool in Maastricht. Daar liep Do als kind elke dag langs op weg naar de Regina Pacis meisjesschool. Zij en haar vriendinnen keken dan minachtend naar de kluwen testosteronbommetjes die permanent aan het vechten was op het schoolplein. De bovenmeester, meester Bartels, greep alleen in als er bloed vloeide. Dat jongens vechten was destijds net zo vanzelfsprekend als het opkomen van de zon. Geen kip die zich erover opwond.
Lees verder onder de advertentie
'Niks mis mee'
Els had haar zoon Thijs elke ochtend een kalmerend spuitje moeten geven als ze had willen voorkomen dat hij zijn dagelijkse robbertjes worstelde. Als jongetje ging hij het liefst verkleed als HeMan of Zorro naar school – inclusief vervaarlijk plastic mes in zijn Sesamstraatrugzakje – en toch is hij uiteindelijk een vredelievende burger geworden.
Lees verder onder de advertentie
Onderdrukt
De aard van jongetjes wordt tegenwoordig wel erg onderdrukt, vinden de tantes. Natuurlijk moeten ze leren stoeien zonder elkaar te verwonden. En ze moeten leren meningsverschillen uit te praten. Hun neiging tot fysieke krachtmetingen moet binnen de perken blijven. Maar welke perken? Die van uw juf of die van meester Bartels van de St. Joseph? Wij houden van de midden weg. Do gaat uitzoeken of meneer Bartels nog leeft en komt dan bij u terug.
Lees verder onder de advertentie
Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.