‘Mijn dochter wil niet stoeien met haar broertje’

19.12.2017 12:13
Els en Do

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.

Hier lees je een van de vragen, mét antwoord

Mijn dochter wil niet stoeien met haar broertje die een jaar jonger is. Als hij naar haar wijst zet ze al een keel op. Ik vind het jammer voor hem, ze zijn maar met zijn tweeën en waar heb je nou een zusje voor?

Uw zoon heeft pech. Bid dat hij een vriendje krijgt dat hem de hele dag wil stompen en in de houdgreep nemen. Het klinkt gek, maar wel of niet willen stoeien is echt een karaktereigenschap. Sommige kinderen willen gewoon de controle houden en niet overmeesterd worden. Waarschijnlijk is uw dochter ook niet dol op knuffelen, dat gaat er vaak mee gepaard.
 

Goede band

Els heeft twee leuke nichtjes die inmiddels in de twintig zijn. De oudste wilde als klein meisje de hele dag als een puppy met haar kroelen. Bij de jongste moest tante schriftelijk en in drievoud aanvragen of ze haar een zoen mocht geven. Do heeft twee, inmiddels ook volwassen, achterneefjes waarvan de oudste in haar armen springt als hij haar ziet, waarna de jongste haar drie afgemeten peukjes op haar wang geeft. Op stoeigebied heeft de oudste nooit iets aan zijn broer gehad. Maar ze hebben wel een heel goede band met elkaar, dat is het belangrijkste.
 

Samen stoeien

Kunt u zelf niet met uw zoon stoeien? Zoals de tantes vroeger met hun zoontjes deden? Die van Do vond dat zo leuk dat hij er op zijn 21e nog steeds mee doorgaat. Hij legt zijn moedertje binnen twee tellen op de grond. Om schade aan haar oude botjes te voorkomen gaat Do alvast liggen als hij een dreigende houding aanneemt.

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

Dit artikel staat in Kek Mama 13-2017.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >