Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. 

Ik dacht altijd: als mijn dochter het naar haar zin heeft op school, komt het met het leren vanzelf wel goed. Ze gaat na de vakantie naar groep 4 en ze vindt het inderdaad erg leuk op school (gelukkig), maar lezen, schrijven en rekenen vindt ze niet bijster interessant. De meester zegt dat ze nog erg jong is in haar gedrag en flink achter de vodden gezeten moet worden. Moet ik nu met haar gaan oefenen en werkjes maken of mijn kind juist de ruimte geven om in haar eigen tempo groot te worden?

Wij neigen naar het laatste. Als uw dochtertje in haar gedrag nog heel jong is, moet ze gewoon ouder worden. In het ergste geval blijft ze een jaartje zitten. Daarmee vangt u drie vliegen in een klap: doubleren vindt ze vast haar eer te na, waarmee ze ervaart dat vlijt loont. Verder komt ze bij klasgenootjes die meer op haar ontwikkelingsniveau zitten.

 

U bent haar moeder, niet haar juf

Tenslotte kunt u lekker achterover leunen. Niets is zo vervelend als je kind achter de vodden zitten. U bent haar moeder, niet haar juf. Zo voorkomt u dat u haar dingen opdringt waar ze nog niet aan toe is – dat heeft toch maar een averechts effect. Je kind moet leren een beetje leuk gaan vinden, en het is beter als ze dat zelf ontdekt. Over een jaar spreken wij u weer. Als de deugniet dan nog steeds niets uitvoert, gaan we over naar plan B. De tantes weten namelijk alles van kinderen die achter de vodden moeten worden gezeten.

Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >