Van jeu de oeuf tot eitje leggen: dit zijn de leukste spelletjes met paaseieren op een rij (voor als ze nog niet allemaal opgesnoept zijn, dan).
Lees verder onder de advertentie
Eitje leggen
Precies: het ouderwetse spelletje met een zakdoek, maar dan met paaseitjes. Zet een aantal kinderen in een kring en laat ze met de ogen dicht het bekende liedje (maar nu met ‘eitje’) zingen. Eén van de kinderen loopt om de anderen heen met een ei in de hand. Vlak voor het einde van het liedje legt hij het ei achter één van de kringspelers. Daarna opent iedereen z’n ogen: wie heeft het eitje achter zich liggen en moet de ander tikken?
Lees verder onder de advertentie
Eierkegelen
Dit spel werkt het best met hardgekookte eieren. Laat je kind een stuk of zeven eieren beschilderen in verschillende kleuren. Zodra ze droog zijn, zet je ze op een zachte bodem, bijvoorbeeld in het gras of op een hoopje zand. Een gekookt, onbeschilderd ei dient als bal: hoeveel ‘eier-kegels’ kun je omgooien?
Lees verder onder de advertentie
Eitje prik
Dit oud-Hollandse spelletje kent iedereen. Om ‘m in paassfeer te maken, knip je niet een ezel uit een stuk karton, maar een groot paasei. De eerste speler moet geblinddoekt een prikvoorwerp met daaraan een touwtje op de juiste plek op het ei prikken. Wie hier het beste in slaagt, wordt gekroond tot Koning Ei.
Lees verder onder de advertentie
Jeu de oeuf
Net als op de camping: in plaats van jeu de boules gebruik je paaseieren. Kies voor verschillende kleuren of laat de kinderen eerst zelf echte eieren beschilderen. Een onbeschilderd ei leg je in de tuin neer, waarna ieder kind z’n eigen ei zo dichtbij mogelijk moet proberen te rollen.
Eiermemory
Heb je plastic eieren in huis die open kunnen, vul dan steeds twee stuks met dezelfde inhoud – denk aan kleine dingen als rijst, paperclips, enzovoorts. Rangschik alle eieren daarna in rijen naast elkaar en laat je kinderen om de beurt twee eieren uitkiezen en rammelen: zo wordt hun geheugen én gehoor op de proef gesteld.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).