Leuk voor mini-professoren: déze proefjes kun je gewoon thuis doen

11.07.2020 08:32
leuke proefjes thuis doen met kinderen Beeld: Shutterstock

Trek je kind een witte jas aan, zet een bril op en hij doet niet onder voor een echte professor. Helemaal als jullie aan de slag gaan met deze wetenschappelijke experimenten voor thuis, die Kidsproof.nl voor je verzamelde.


Universiteit aan huis

Als echte wetenschapper kun je gewoon thuis aan de slag met de opdrachten van Science Centre Delft. Ontwerp bijvoorbeeld een aerodynamisch vliegtuig of laat een rauw ei vallen zonder dat het breekt. Perfect voor nieuwsgierige kinderen.
tudelft.nl/sciencecentre/
 

Techniek voor thuis

Met een van de doe­-het­-zelf-pakketjes van interactief doe­ en ontdekmuseum Continium (Kerkrade) kunnen kinderen thuis met techniek aan de slag. Bouw bijvoorbeeld je eigen katapult, raderboot of vogelhuis. Er zijn Science boxen beschikbaar voor verschillende leeftijden.
continium.nl
 

Gefopt

Tover je keuken om tot laboratorium en kinderen zijn uren zoet met de huis-­tuin-­en-­keuken-proefjes van Universiteitsmuseum Utrecht.
Test je reactiesnelheid, fop elkaar met illusies en leer meer over planten en water.
umu.nl
 

Deze tips zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.