Lang weekend voor de boeg: dit kun je allemaal doen met Hemelvaart

18.05.2020 13:58
weekend te doen Hemelvaart Beeld: Shutterstock

Nog even en het is Hemelvaart: veel mensen hebben dan een lekker lang weekend voor de boeg. Wat je dan allemaal kunt doen? Wij verzamelden de leukste tips voor je.


Doe mee aan een kleurwedstrijd

Ook de kastelen zijn momenteel nog gesloten, maar je kunt er net als in de musea toch virtueel een kijkje nemen. Op de site van Slot Loevestein bijvoorbeeld, waar je ook een leuke kleurplaat kunt downloaden. Pak je potloden en viltstiften uit de kast en stuur je tekening op, want dan maak je kans op vrijkaartjes voor als de deuren straks weer openen.

 

Beluister de Kek Mama podcast

Vers van de pers: aflevering 6 van de Kek Mama podcast. Deze week praat de redactie over de combinatie van werk en gezin. Hoeveel werken moeders eigenlijk? Waarom? En bestaat ‘het glazen plafond' nog steeds? 

Je luistert onze podcast onder meer via Spotify, YouTube of onze site.

 

Rijd de Fort Family Rally

Geheel coronaproof op pad met eigen auto – niet naar het tuincentrum of het bos, maar naar de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

In Muiderberg is namelijk een heuse Fort Family Rally opgezet waarbij je je auto niet hoeft te verlaten. Jij of manlief rijdt, de kinderen lossen vanaf de achterbank puzzels en raadsels op. Oh, neem wel wat lekkers mee voor onderweg, want de hele route duurt ongeveer drie uur.

Beluister Het Droomtheater 

Konijn Jibbe neemt je in Droomtheater Het Oor in tien afleveringen mee op reis. Hij onderzoekt hoe dingen ooit zijn begonnen, zoals het vliegtuig, de kikker en het goud. Elke aflevering duurt zo'n tien minuten.
 

Knutsel een geluksdraak

Wist je dat draken in China geluk brengen? Het Tropenmuseum heeft een handout online gezet waarmee je je eigen geluksdraak kunt knutselen. Maar een lotusbloem of karper behoren ook tot te mogelijkheden, net als deze andere wereldse activiteiten.
 

Lees ook: Quarantainestress? Gelukkig ben je niet de enige (bekijk deze foto's maar) >