Met een baby op komst is een van de leukste dingen in de voorbereiding het shoppen van kleding. Ga je voor een specifieke kleur of voor neutraal? Kies je voor duurzame merken of maakt je dat niet uit? Of kijk je vooral naar de materialen, hoe zachter hoe beter?
Lees verder onder de advertentie
Hoe dan ook, baby’s groeien enorm snel uit hun kleding in het eerste jaar, dus koop vooral niet te veel per maat. Benieuwd naar wat een moeder gemiddeld uitgeeft aan kinderkleding in het eerste jaar? Dat lees je hier.
Lees verder onder de advertentie
Met zo’n bijna versgebakken baby in je armen, heb je nogal wat kinderkleding nodig dat eerste jaar. In de eerste plaats natuurlijk rompers. Die houden het lijfje van je baby warm en de luier op z’n plek. Dan zijn een paar broekjes handig en wat shirts. Misschien wil je nog een vestje erbij. Denk ook aan sokjes, wat mutsjes en een jas. Zo ben je in een keer alweer wat euro’s verder.
De kosten voor kinderkleding in het eerste jaar
In het eerste levensjaar groeit je baby zo’n vier tot vijf maten. Je hebt dus best wat setjes kleding in verschillende maten nodig dat eerste jaar. De kosten die je kwijt bent aan kinderkleding in het eerste jaar zijn afhankelijk van je smaak, van waar je winkelt en hoeveel je koopt. Ga uit van ongeveer 420 tot 720 euro in het eerste jaar. Dat is zo’n 35 tot 60 euro per maand wat je uitgeeft aan kinderkleding in het eerste jaar. Natuurlijk heb je ook nog andere kosten, zoals die voor luiers en verzorgingsproducten.
Lees verder onder de advertentie
Besparen op de kosten voor kinderkleding in het eerste jaar
Het kan een nadeel zijn dat je baby dat leuke setje kinderkleding slechts drie keer draagt dat eerste jaar, maar maak er je voordeel van. Doordat zo’n setje maar een paar keer gedragen is, is het waarschijnlijk nog helemaal mooi. Dat betekent dat je het gemakkelijk weer door kan verkopen. Via Marktplaats of Vinted bijvoorbeeld. Met het geld wat het opbrengt, kun je weer een ander pakje voor je kind kopen.
Lees verder onder de advertentie
Kleding overnemen van anderen
De kinderkleding in het eerste jaar hoeft trouwens niet veel te kosten. Je kunt ook even rondvragen aan vriendinnen of zij nog leuke setjes voor je baby hebben liggen die niet meer gebruikt worden. Of kijk naar leuke tweedehands kleding op platformen als Marktplaats en Vinted. Daar staan vaak mooie items op van verschillende merken en in goede staat, tegen een kleine prijs. Bovendien ben je dan ook nog duurzaam bezig.
Lees verder onder de advertentie
Girl math: uitverkoop is besparen
Check ook vooral de uitverkoop bij je lievelingsmerken voor kinderkleding om de kosten te drukken dat eerst jaar. Vaak bespaar je zo’n 30 tot 50 procent en heel soms zelfs 70 procent op de mooiste items. Die je, wanneer je baby eruit gegroeid is, natuurlijk weer verkoopt.
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Liefde is een mysterie, maar de sterren hebben stiekem al een paar antwoorden voor ons. Want wist je dat sommige sterrenbeelden zó goed bij elkaar passen dat ze een gouden medaille verdienen?
Pak je tassen, roep de kinderen en spring in de auto: Europa-Park is de volgende bestemming! Dit onbekende pretpark is nog niet zo bekend bij Nederlanders, maar een absolute must-visit als je Disneyland en De Efteling al gezien hebt.
Laten we eerlijk zijn: alle kinderen hebben hun momenten waarop ze liever luisteren naar het buurmeisje van drie dan naar hun eigen ouders. Maar als je een kind hebt met een bepaald sterrenbeeld, kun je je borst natmaken. Deze zijn pas écht eigenwijs.
Een boterham met pindakaas? Voor sommige kinderen is dat levensgevaarlijk. Pinda-allergieën lijken steeds vaker voor te komen, en de vraag is: hoe komt dat? Onderzoekers hebben een mogelijke boosdoener op het spoor: luchtvervuiling.
Thuisblijfmoeder Holly McBride had er genoeg van. Toen haar man beweerde dat fulltime moeder zijn een makkie was, besloot ze hem een harde les te leren. Ze liep vroeg in de ochtend het huis uit, checkte in bij een hotel en genoot van 24 uur pure rust.