‘Kinderen kwijt op stranden door smartphonegebruik ouders’

04.07.2018 09:02
kinderen kwijt strand smartphonegebruik Beeld: Pexels

Meer dan honderd kinderen raakten kwijt op Nederlandse stranden, afgelopen week. De Reddingsbrigade waarschuwt: ouders zouden minder op hun smartphones moeten kijken, en meer naar hun kinderen.

Af en toe even opkijken van je scherm om te zien of alles nog goed gaat met je kind op het strand, is veel te weinig. “Dan ben je als het mis gaat veel te laat”, zegt Sander Zeilstra van de Reddingsbrigade Nederland tegen het Algemeen Dagblad. “Zeker aan de vloedlijn moet je erbij zijn.”

Hij adviseert ouders ook in de gaten te houden waar de reddingspost te vinden is, en niet alleen te zwemmen. Ook vindt hij de polsbandjes met telefoonnummer van de ouders die veel kinderen dragen, een goede zaak. “Maar ouders zijn echt de eerst verantwoordelijken voor hun kind. Er zijn zo veel mensen op het strand, het is onmogelijk om iedereen in de gaten te houden.”
 

Lees ook
Zo raak je je kind niet kwijt op het strand (en zo vind je ‘m terug) >

 

Zon in de rug

Overigens geeft de Reddingsbrigade meer tips om je kind snel terug te vinden op het strand. ‘Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen juist vaak tegen de wind in’, meldt de brigade op zijn website. Verder is het verstandig om aan het begin van de dag een herkenbaar punt af te spreken, waar je elkaar ontmoet als je kind verdwaald is. Een strandtent bijvoorbeeld, of een ‘verdwaalpaal’ met een kinderafbeelding.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >