Meer dan honderd kinderen raakten kwijt op Nederlandse stranden, afgelopen week. De Reddingsbrigade waarschuwt: ouders zouden minder op hun smartphones moeten kijken, en meer naar hun kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Af en toe even opkijken van je scherm om te zien of alles nog goed gaat met je kind op het strand, is veel te weinig. “Dan ben je als het mis gaat veel te laat”, zegt Sander Zeilstra van de Reddingsbrigade Nederland tegen het Algemeen Dagblad. “Zeker aan de vloedlijn moet je erbij zijn.”
Lees verder onder de advertentie
Hij adviseert ouders ook in de gaten te houden waar de reddingspost te vinden is, en niet alleen te zwemmen. Ook vindt hij de polsbandjes met telefoonnummer van de ouders die veel kinderen dragen, een goede zaak. “Maar ouders zijn echt de eerst verantwoordelijken voor hun kind. Er zijn zo veel mensen op het strand, het is onmogelijk om iedereen in de gaten te houden.”
Overigens geeft de Reddingsbrigade meer tips om je kind snel terug te vinden op het strand. ‘Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen juist vaak tegen de wind in’, meldt de brigade op zijn website. Verder is het verstandig om aan het begin van de dag een herkenbaar punt af te spreken, waar je elkaar ontmoet als je kind verdwaald is. Een strandtent bijvoorbeeld, of een ‘verdwaalpaal’ met een kinderafbeelding.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.