In samenwerking met Kek Mama

6 redenen om je kind vaker een appel te geven

07.12.2022 14:53
Pink Lady appel

Ze zeggen het: an apple a day keeps the doctor away. Oké, dát durven we niet te beloven, maar feit is wel dat het ronde fruit heel goed voor je is.

Daarom: zes redenen om je kind vaker een appel te geven.

1. Rijk aan Vitamine C

Appels bevatten veel Vitamine C. Deze soort heeft een antioxidantfunctie en beschermt je lichaamscellen tegen schade. Ook is Vitamine C nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer én het in stand houden van de weerstand. Wel zo fijn nu tijdens het snottebellenseizoen.

2. Boordevol vezels

Heeft jouw kind moeite met naar de wc gaan? Dan kan een appel wonderen doen. De vele vezels (vooral in de schil!) hebben namelijk een positief effect op de darmen. Tip: een rauwe appel is goed tegen constipatie, gebakken appels werken juist weer om diarree tegen te gaan. 

3. Duurzaam

Tenminste, als je kiest voor de Pink Lady-appel. Deze smaakt namelijk niet alleen heerlijk, alle kwekers en producenten willen ook dat-ie zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd. Zo zet Pink Lady® Europe zich in voor het behoud van biodiversiteit in samenwerking met de Liga voor vogelbescherming (LPO): de belangrijkste vereniging voor het behoud van de natuur in Frankrijk. Ook gaat de organisatie voor zero-waste: 70 tot 75 procent van de geoogste appels wordt verkocht als Pink Lady® of als PinKids kwaliteit®. Kwaliteitsvolle, maar minder mooie appels worden gebruikt om appelsap of compote van te maken. Tweede keus appels worden dan weer te koop aangeboden onder het merk CRIP’S®. En beschadigde appels worden verwerkt tot veevoer. Kortom: bij Pink Lady® gaat er werkelijk niets verloren. Meer over de duurzame productie vind je hier.

4. Makkelijk mee te geven in de schooltas

Leuk hoor, stukjes paprika in hartjesvorm en druivenspiesjes in de lunchbox van je kind, maar ook een belachelijke hoeveelheid werk. En daar heb je vast niet altijd zin in of tijd voor ’s ochtends. Een appel gooi je zonder snijden in de schooltas en blijft de hele dag goed. Wil je er toch wat lolligs mee? Dan plak je er gewoon een paar wiebelogen op. Wel tegen je kind zeggen dat-ie ze eraf moet peuteren voor hij een hap van de appel neemt ;).

5. Ze beschermen tegen astma

Appels zijn rijk aan polyfenolen. Deze stoffen hebben het vermogen om de luchtwegen te zuiveren. Hierdoor kunnen appels helpen bij luchtwegklachten door bijvoorbeeld huisstof.

Ook wetenschappelijk bewezen: het eten van vijf appels per week kan het risico op aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma, verlagen. Proefpersonen die gedurende een periode van vijf jaar meer dan vijf appels per week aten, bleken 13,8 cm grotere longen te hebben dan wie nooit een appel at.

6. Eindeloos variëren

Appelpartjes met kaneel of speculaaskruiden, stukjes appel in de yoghurt of verwerkt in een winterse appeltaart: met een appel kun je eindeloos variëren. En heb je heel veel appels over? Maak er dan een heerlijke appelmoes of appelcompote van. Hier vind je meer fijne appelrecepten voor kinderen: van chocolademuffins met PinKids-appels tot een Pink Lady-brilkoekjes.

 

Maar welke appel kies je voor je kind tussen de inmiddels 5000 appelsoorten? Ga voor de PinKids®! Deze appels zijn perfect voor de handen van onze kleintjes en hebben alle smaakvolle kwaliteiten van hun grote zus Pink Lady®. Een unieke kleur, een knapperige textuur en een ideale zoetzure balans met de smaak van aardbei, vanille, lychee en rozenaroma. En dan zitten ze ook nog verpakt in een vrolijk, recyclebaar doosje. Meer over Pink Lady vind je hier.