Jan Heemskerk

Kek Mama columnist en vader Jan Heemskerk spaart ons niet, en zichzelf nog minder. Hij legt het ons nog één keer uit. Deze maand: echte kerels.


ECHTE KERELS

Deze zomer ben ik een week met zoon Willem (11), zijn neef Koen (15) en mijn zwager Theo op mannenmidweek geweest. Het was een idee van Theo, die natuurlijk weet dat er een schat aan mannenwijsheid ligt opgeslagen in mijn machtig brein, en die meende dat het tijd werd te starten met de opleiding-tot-echte-man van onze zoons.

Aldus gingen wij aan boord van het familiejacht, gewapend met een Spotify-playlist met liedjes over bitches, drank, drugs en eenzame cowboys plus een ongenadige hoeveelheid mannenvoedsel. Inderdaad: witte bollen, roomboter, eieren, spek, kaas, steak, Bologna/curry-chips, snoep en zes appels, maar dat was een grapje van mama. Tevens hadden we 24 bier, vier flessen wijn, een wonderlijk kruidendrankje en een machtige variëteit aan fris, appelsap, Radlers en 0,0%-witbier, dat overigens echt niet te zuipen is.

We voeren uit onder de brandende zon, een frisse bries op halve wind, blikje bier in de knuist en het leven was goed. We spraken over dingen als ‘het eerste wat je aan een meisje vraagt dat je leuk vindt’ (‘wat doet je vader?’), en ‘het tweede ding dat je aan een meisje vraagt dat je leuk vindt’ (‘wat doet je moeder?’) en leerden de jongens hoe je moet plassen op een boot (wind mee).

Natuurlijk mocht een bezoek aan de Chinees niet ontbreken tijdens deze testosteronreis, en zo kwamen we terecht in De Proeftuin te Enkhuizen. Willem hield het op een portie kleine loempia’s, maar zijn neef bladerde gedecideerd naar de grotemensengerechten en sprak: “Wij nemen de rijsttafel Peking.”

De hele column van Jan staat in Kek Mama 10-2015. 

Jan Heemskerk (52) is radiopresentator en tv-maker, theaterkneus en boekenschrijver, maar eerst en vooral vader van drie prachtzoons bij twee vrouwen. Je mag hem natuurlijk altijd mailen: jan@kekmama.nl
 

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.