‘Ik krijg vluchtneigingen als ik hele dagen bij mijn kinderen ben’

22.11.2017 10:39
Els en Do

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.

Hier lees je een van de vragen, mét antwoord

Mijn kinderen zijn twee en drie en ik ben echt dol op ze, maar ik krijg vluchtneigingen als ik hele dagen bij ze ben. Ik wil een baan zoeken, uitgaan, met vriendinnen op vakantie, hobby’s. Waarom kan ik niet tevreden zijn met het moederschap?

Omdat u niet alleen moeder bent. U bent ook partner, dochter, zusje, vriendin, buurtgenoot, Nederlander en wereldburger. Wij weten niet wanneer iemand bedacht dat je voor honderd procent opvoeder moet zijn. Het is niet eens goed voor uw kinderen als u uitsluitend in hen geïnteresseerd bent. Zaten uw ouders alleen maar thuis de hele dag met u te spelen?
 

Tevreden ouders

Een van de ouderlijke taken is kinderen te leren dat niet alles om hen draait. Er is ook nog een grotemensenwereld waar het interessant en spannend is. Zodat er iets is om groot voor te worden. We zeggen niet dat u uw kinderen moet verwaarlozen. Maar als het bij u hoort af en toe los te breken, moet u dat echt doen. Kinderen willen tevreden ouders, geen ploeteraars die zich met de tanden op elkaar door hun plichten worstelen omdat ze zich anders schuldig voelen.

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Tijdelijke aanbieding: Neem nu een abonnement op Kek Mama en krijg een gratis tas naar keuze >

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >