Dít zijn de maatregelen van het kabinet tegen het lerarentekort

16.12.2019 21:31
maatregelen-kabinet-lerarentekort

Er komen noodplannen voor de vijf grote steden om het nijpende lerarentekort daar tegen te gaan. Hierin staat welke scholen het nu het zwaarst hebben en welke maatregelen schoolbesturen nu al kunnen nemen.

Dat zegt minister Arie Slob van Onderwijs.

 

Digitale hulpmiddelen

Eind volgende maand moeten er al noodplannen liggen voor Amsterdam en Den Haag. Daarna volgen Rotterdam, Utrecht en Almere, schrijven onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Slob aan de Tweede Kamer. Slob waarschuwt dat het onvermijdelijk is dat scholen het met minder leraren zullen moeten bolwerken. Daarom moeten ze bijvoorbeeld vaker een beroep doen op digitale hulpmiddelen. Ook zouden leerlingen misschien vaker zonder leerkracht kunnen leren én kunnen schoolbesturen met elkaar samenwerken.

 

Lees ook
‘Geen garantie op onderwijs voor alle kinderen door lerarentekort’ >

 

‘Veel te weinig’

Verder ontvangen de vier grootste steden vier jaar lang ieder 1 miljoen euro om het lerarentekort aan te pakken. Maar de Algemene Onderwijsbond (AOb) ziet weinig in deze plannen “Het is heel slecht nieuws dat de lerarentekorten blijven oplopen. En met 1 miljoen euro kun je zestien mensen aannemen, dat is natuurlijk veel te weinig. Wij vragen om honderden miljoenen”, aldus een woordvoerster van de AOb. “Daarbij speelt het probleem van lerarentekorten buiten de grote steden net zo goed.”

Bron: ANP

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Kek Mama op Facebook >