Je kunt natuurlijk een sneeuwpop maken als er net een vers pak is gevallen, maar er zijn nog veel meer leuke sneeuwspelletjes voor kinderen. Zoals deze.
Lees verder onder de advertentie
Verstoppertje
Niet alleen met Pasen is het leuk om buiten dingen te verstoppen voor je kind. Juist als het gesneeuwd heeft, is dat ideaal: het maakt het vinden extra moeilijk. Verstop allerlei klein spul in de sneeuw – van snoepjes tot cadeautjes – en geef aanwijzingen om de alles te vinden. O ja, kies wel voor spullen die nat mogen worden…
Lees verder onder de advertentie
Sneeuwengel
Altijd leuk: sneeuwengeltjes maken. In dit filmpje zie je hoe je al met een klein laagje sneeuw een engel kunt maken, dus hiervoor hoeft het niet eens zo hard te sneeuwen.
Leuk: een potje curling in de sneeuw. Moet je natuurlijk wel een flinke laag (harde) sneeuw hebben waar je curlingblokken op kunt laten schuiven. Of je gaat naar een schaatsvereniging in de buurt. Hoe je zelf de curlingblokken maakt? Heel simpel: vul lege bakjes boter (of magetrondoosjes) met water en leg deze een paar uur in de vriezer. Laat je kinderen daarna om de beurt met de blokken schuiven – wie het dichtst mogelijk bij het eindpunt komt, wint.
Lees verder onder de advertentie
Sneeuwgooien
Eén van de leukste oud-Hollandse spelletjes doet het ook in de sneeuw perfect: blikgooien. Stel een stapel blikken op als een toren en laat de kinderen met een sneeuwbal gooien: degene die de meeste blikken omver gooit, is de winnaar.
Lees verder onder de advertentie
Tekenen
Kan ook: maak een tekening. Zeker als de sneeuw net gevallen is en er nog niemand gelopen heeft, is het leuk om op die kraakwitte ondergrond iets moois te maken. Schrijf je naam, teken een dier of een bloem, zoals in dit filmpje.
Potje sneeuwballen
Maak een sneeuwbal en gooi ‘m telkens naar elkaar, maar zorg wel dat je ‘m vangt. Blijf overgooien, want bij elke worp wordt de sneeuwbal kleiner. Degene die niets meer heeft om te gooien, verliest het spel. Ook leuk om met meerdere ballen tegelijk te spelen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.