Dit zijn de leukste sneeuwspelletjes

28.01.2019 17:23
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Je kunt natuurlijk een sneeuwpop maken als er net een vers pak is gevallen, maar er zijn nog veel meer leuke sneeuwspelletjes voor kinderen. Zoals deze.

Verstoppertje

Niet alleen met Pasen is het leuk om buiten dingen te verstoppen voor je kind. Juist als het gesneeuwd heeft, is dat ideaal: het maakt het vinden extra moeilijk. Verstop allerlei klein spul in de sneeuw – van snoepjes tot cadeautjes – en geef aanwijzingen om de alles te vinden. O ja, kies wel voor spullen die nat mogen worden…

 

Sneeuwengel

Altijd leuk: sneeuwengeltjes maken. In dit filmpje zie je hoe je al met een klein laagje sneeuw een engel kunt maken, dus hiervoor hoeft het niet eens zo hard te sneeuwen.

 

Lees ook:
Fotoserie: deze sneeuwpoppen zijn wel heel origineel >

 

Curling

Leuk: een potje curling in de sneeuw. Moet je natuurlijk wel een flinke laag (harde) sneeuw hebben waar je curlingblokken op kunt laten schuiven. Of je gaat naar een schaatsvereniging in de buurt. Hoe je zelf de curlingblokken maakt? Heel simpel: vul lege bakjes boter (of magetrondoosjes) met water en leg deze een paar uur in de vriezer. Laat je kinderen daarna om de beurt met de blokken schuiven – wie het dichtst mogelijk bij het eindpunt komt, wint. 

 

Sneeuwgooien

Eén van de leukste oud-Hollandse spelletjes doet het ook in de sneeuw perfect: blikgooien. Stel een stapel blikken op als een toren en laat de kinderen met een sneeuwbal gooien: degene die de meeste blikken omver gooit, is de winnaar.

 

Tekenen

Kan ook: maak een tekening. Zeker als de sneeuw net gevallen is en er nog niemand gelopen heeft, is het leuk om op die kraakwitte ondergrond iets moois te maken. Schrijf je naam, teken een dier of een bloem, zoals in dit filmpje.

 

Potje sneeuwballen

Maak een sneeuwbal en gooi ‘m telkens naar elkaar, maar zorg wel dat je ‘m vangt. Blijf overgooien, want bij elke worp wordt de sneeuwbal kleiner. Degene die niets meer heeft om te gooien, verliest het spel. Ook leuk om met meerdere ballen tegelijk te spelen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >