Dit voorleesboekje maakt seks en intimiteit bespreekbaar bij kinderen

04.04.2019 07:01
voorleesboekje-seks-en-intimiteit-bij-kinderen-bespreekbaar

Om intimiteit en seksualiteit al op jonge leeftijd bespreekbaar te maken, heeft Fonds Slachtofferhulp speciaal voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar het boekje ‘Nee is oké’ gelanceerd. ‘Want vooral voor kinderen is de grens tussen wat wel en niet kan vaak dun en moeilijk te herkennen.’

Iemand in vertrouwen nemen

Aan de hand van een verhaal met herkenbare situaties, laat het boek kinderen zien dat zij zelf de baas zijn over hun lijf: als ze iets niet willen of niet fijn vinden mogen ze ‘nee’ zeggen en als een ander iets niet wil, moeten ze ‘nee’ accepteren. Tegelijkertijd geeft het kinderen mee dat het ook goed is om iemand in vertrouwen te nemen als er iets tegen de zin in gebeurt.

 

‘Toegankelijk en speels’

Rik Knipschild, psychotraumatherapeut bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, werkte samen met andere experts aan het verhaal. “‘Nee is oké’ illustreert en introduceert op een toegankelijke en speelse manier verschillende alledaagse thema’s rondom het bespreken van je eigen en andermans grenzen.”

 

Bestellen

Ruim 50.000 donateurs van Fons Slachtofferhulp hebben het boekje al ontvangen, maar ook jij kunt ‘m aanvragen via fondsslachtofferhulp.nl/neeisoke. Het enige wat het fonds hiervoor vraagt, is een kleine bijdrage van € 2,50 voor de productie- en verzendkosten.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >