Diana (36) is moeder van twee tweelingen

09.03.2018 11:18
2 tweelingen

Ze vinden het best heftig, de moeders van twee tweelingen. “Douche ik het ene kind, loopt de ander met een wc-borstel door het huis en vechten de oudste twee elkaar de tent uit.”

DIANA RUBINGER (36), RELATIE MET MAARTEN, MOEDER VAN LUCA EN MIKA (8) EN SANNE EN THIJS (2)

“Maarten en ik wilden graag twee of drie kinderen snel na elkaar. Nou, dat is gelukt, dachten we bij de eerste tweeling. Het eerste jaar was heftig, ik was altijd aan het zorgen. Na zes jaar wilden we graag weer een baby. Ik zag het helemaal voor me: één kind in een draagzak. Eindeloos knuffelen. Met een normale wagen door de supermarkt. Het leek me zo relaxed.
 

‘Het is weer een tweeling’

Ik was nog maar net zwanger en ik wist het bijna zeker: het is weer een tweeling. Mijn buik groeide razendsnel en ik was ontzettend moe. Toen de echo mijn vermoeden bevestigde, moest ik zo huilen. Pure paniek. Nu moesten we verhuizen, een andere auto kopen. Maarten bleef kalm. Dit kunnen we aan, zei hij.
 

Lees ook
Video: tweeling ontdekt dat ze er hetzelfde uitzien >

 

‘Ik hield het drie dagen vol’

Luca en Mika wilde ik per se borstvoeding geven. Ik zat de hele dag met een kind aan de borst. Bij Sanne en Thijs heb ik het drie dagen volgehouden. Ik legde ze in een voedingskussen met hun flesje, had ik mijn handen vrij. De oudste tweeling deed ik nog elke dag in bad. De jongste twee keer in de week.

Als de oudste twee lopen te stuiteren, kan ik knettergek worden. Dan grijp ik de iPad. Even lekker niks. Op straat zei een oude man in het voorbijgaan: ‘Zo, jij hebt ook niet stilgelegen’.”
 

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 03-2018.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >