Je hebt te weinig geslapen, op de straten zie je niets meer dan resten vuurwerk en de speelparadijzen zijn gesloten: 1 januari is voor velen een dag om binnen te blijven. Onder de deken, samen met je kind en een goede film.
Lees verder onder de advertentie
Daarom hebben wij een paar kijktips (te zien op tv én op Netflix) voor je.
Lees verder onder de advertentie
1. Cars 2 (vanaf 10:00 uur op BBC one)
De twee vrienden, raceauto en ster Bliksem McQueen en de weergaloze takelwagen Takel, ontdekken spannende nieuwe plekken wanneer ze naar het buitenland gaan om mee te doen aan de allereerste Wereld Grand Prix, waar zal blijken wie de snelste auto ter wereld is. Maar de weg naar het kampioenschap zit boordevol gaten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Lees verder onder de advertentie
2. Super Buddies (vanaf 15:00 uur op SBS9)
Een hele normale dag in de buurt van de boerderij verandert compleet als Rosebud, B-Dawg, Budderball, Buddha en Mudbud mysterieuze ringen vinden die de honden unieke superkrachten geven. Met deze fantastische, nieuwe krachten schieten ze iedereen direct te hulp. Diezelfde krachten komen hen bovendien goed van pas als er een buitenaardse pestkop die van vorm kan veranderen de planeet bedreigt. Geschikt voor alle leeftijden.
Lees verder onder de advertentie
3. Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof (vanaf 15:30 uur op NPO 3)
Asterix en Obelix weten de plannen van Julius Caesar altijd te dwarsbomen en hij is het meer dan zat. Caesar heeft een plan bedacht om voor eens en voor altijd van de Galliërs af te zijn. Hij beveelt zijn mannen om een nieuw Rome te bouwen, om het dorp van Asterix en Obelix heen. Die laatste twee doen er alles aan om de plannen van Caesar te dwarsbomen. Geschikt voor alle leeftijden.
Lees verder onder de advertentie
4. Finding Nemo (Netflix)
Klinkt cliché, maar deze film hoort zeker in het rijtje thuis. Want ondanks dat het vervolg Finding Dory al uit is, blijft Finding Nemo een klassieker. Geschikt voor alle leeftijden.
Lees verder onder de advertentie
5. Up (Netflix)
Weer zo’n knaller. Een ouwe chagrijn en een vriendelijke jongen gaan op avontuur. Maar kunnen ze de weg naar huis terugvinden? Dit hartverwarmende verhaal van Disney won een Oscar en een Golden Globe voor beste animatiefilm. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
6. Mees Kees op de planken (Netflix)
In Mees Kees op de Planken gaat de klas van Mees Kees (Willem Voogd) een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, met alle gevolgen van dien… Geschikt voor alle leeftijden.
7. Troetelbeertjes (Netflix)
Op een afgelegen wolk ligt het regenboogkleurige Troetelland, waar de magische Troetelbeertjes wonen. Samen lossen ze problemen op. Geschikt voor alle leeftijden.
Wat een gezellige pakjesavond zou moeten worden, liep uit in een familiedrama. Kelly had nooit een goede band met haar schoonzus en zwager, maar toen er kinderen in het spel kwamen, ging het van kwaad tot erger. De boel escaleerde tijdens pakjesavond.
Liefde is een mysterie, maar de sterren hebben stiekem al een paar antwoorden voor ons. Want wist je dat sommige sterrenbeelden zó goed bij elkaar passen dat ze een gouden medaille verdienen?
Laten we eerlijk zijn: alle kinderen hebben hun momenten waarop ze liever luisteren naar het buurmeisje van drie dan naar hun eigen ouders. Maar als je een kind hebt met een bepaald sterrenbeeld, kun je je borst natmaken. Deze zijn pas écht eigenwijs.
Kinderen die in het Engels tot 20 tellen, maar geen bal kunnen vangen of blokken stapelen – het klinkt grappig, maar experts maken zich zorgen. De schermtijd van jonge kinderen schiet omhoog, en dat laat z’n sporen na.
Wat als je ontdekt dat het kindje dat je liefdevol in je armen wiegt genetisch niet van jou is? Dit overkwam twee koppels in Californië, nadat hun IVF-kliniek een gruwelijke fout had gemaakt: ze hadden elkaars embryo’s ingebracht gekregen.
Een boterham met pindakaas? Voor sommige kinderen is dat levensgevaarlijk. Pinda-allergieën lijken steeds vaker voor te komen, en de vraag is: hoe komt dat? Onderzoekers hebben een mogelijke boosdoener op het spoor: luchtvervuiling.