films-perfect-kind-januari

Je hebt te weinig geslapen, op de straten zie je niets meer dan resten vuurwerk en de speelparadijzen zijn gesloten: 1 januari is voor velen een dag om binnen te blijven. Onder de deken, samen met je kind en een goede film.

Daarom hebben wij een paar kijktips (te zien op tv én op Netflix) voor je.

 

1. Cars 2 (vanaf 10:00 uur op BBC one)

De twee vrienden, raceauto en ster Bliksem McQueen en de weergaloze takelwagen Takel, ontdekken spannende nieuwe plekken wanneer ze naar het buitenland gaan om mee te doen aan de allereerste Wereld Grand Prix, waar zal blijken wie de snelste auto ter wereld is. Maar de weg naar het kampioenschap zit boordevol gaten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

2. Super Buddies (vanaf 15:00 uur op SBS9)

Een hele normale dag in de buurt van de boerderij verandert compleet als Rosebud, B-Dawg, Budderball, Buddha en Mudbud mysterieuze ringen vinden die de honden unieke superkrachten geven. Met deze fantastische, nieuwe krachten schieten ze iedereen direct te hulp. Diezelfde krachten komen hen bovendien goed van pas als er een buitenaardse pestkop die van vorm kan veranderen de planeet bedreigt. Geschikt voor alle leeftijden.

 

3. Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof (vanaf 15:30 uur op NPO 3)

Asterix en Obelix weten de plannen van Julius Caesar altijd te dwarsbomen en hij is het meer dan zat. Caesar heeft een plan bedacht om voor eens en voor altijd van de Galliërs af te zijn. Hij beveelt zijn mannen om een nieuw Rome te bouwen, om het dorp van Asterix en Obelix heen. Die laatste twee doen er alles aan om de plannen van Caesar te dwarsbomen. Geschikt voor alle leeftijden.

 

4. Finding Nemo (Netflix)

Klinkt cliché, maar deze film hoort zeker in het rijtje thuis. Want ondanks dat het vervolg Finding Dory al uit is, blijft Finding Nemo een klassieker. Geschikt voor alle leeftijden. 
 

5. Up (Netflix)

Weer zo'n knaller. Een ouwe chagrijn en een vriendelijke jongen gaan op avontuur. Maar kunnen ze de weg naar huis terugvinden? Dit hartverwarmende verhaal van Disney won een Oscar en een Golden Globe voor beste animatiefilm. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 

6. Mees Kees op de planken (Netflix)

In Mees Kees op de Planken gaat de klas van Mees Kees (Willem Voogd) een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, met alle gevolgen van dien... Geschikt voor alle leeftijden.
 

7. Troetelbeertjes (Netflix)

Op een afgelegen wolk ligt het regenboogkleurige Troetelland, waar de magische Troetelbeertjes wonen. Samen lossen ze problemen op. Geschikt voor alle leeftijden.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >