Deze films zijn perfect voor jou en je kind op 1 januari

29.12.2017 14:11
films-perfect-kind-januari

Je hebt te weinig geslapen, op de straten zie je niets meer dan resten vuurwerk en de speelparadijzen zijn gesloten: 1 januari is voor velen een dag om binnen te blijven. Onder de deken, samen met je kind en een goede film.

Daarom hebben wij een paar kijktips (te zien op tv én op Netflix) voor je.

 

1. Cars 2 (vanaf 10:00 uur op BBC one)

De twee vrienden, raceauto en ster Bliksem McQueen en de weergaloze takelwagen Takel, ontdekken spannende nieuwe plekken wanneer ze naar het buitenland gaan om mee te doen aan de allereerste Wereld Grand Prix, waar zal blijken wie de snelste auto ter wereld is. Maar de weg naar het kampioenschap zit boordevol gaten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

2. Super Buddies (vanaf 15:00 uur op SBS9)

Een hele normale dag in de buurt van de boerderij verandert compleet als Rosebud, B-Dawg, Budderball, Buddha en Mudbud mysterieuze ringen vinden die de honden unieke superkrachten geven. Met deze fantastische, nieuwe krachten schieten ze iedereen direct te hulp. Diezelfde krachten komen hen bovendien goed van pas als er een buitenaardse pestkop die van vorm kan veranderen de planeet bedreigt. Geschikt voor alle leeftijden.

 

3. Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof (vanaf 15:30 uur op NPO 3)

Asterix en Obelix weten de plannen van Julius Caesar altijd te dwarsbomen en hij is het meer dan zat. Caesar heeft een plan bedacht om voor eens en voor altijd van de Galliërs af te zijn. Hij beveelt zijn mannen om een nieuw Rome te bouwen, om het dorp van Asterix en Obelix heen. Die laatste twee doen er alles aan om de plannen van Caesar te dwarsbomen. Geschikt voor alle leeftijden.

 

4. Finding Nemo (Netflix)

Klinkt cliché, maar deze film hoort zeker in het rijtje thuis. Want ondanks dat het vervolg Finding Dory al uit is, blijft Finding Nemo een klassieker. Geschikt voor alle leeftijden. 
 

5. Up (Netflix)

Weer zo’n knaller. Een ouwe chagrijn en een vriendelijke jongen gaan op avontuur. Maar kunnen ze de weg naar huis terugvinden? Dit hartverwarmende verhaal van Disney won een Oscar en een Golden Globe voor beste animatiefilm. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 

6. Mees Kees op de planken (Netflix)

In Mees Kees op de Planken gaat de klas van Mees Kees (Willem Voogd) een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, met alle gevolgen van dien… Geschikt voor alle leeftijden.
 

7. Troetelbeertjes (Netflix)

Op een afgelegen wolk ligt het regenboogkleurige Troetelland, waar de magische Troetelbeertjes wonen. Samen lossen ze problemen op. Geschikt voor alle leeftijden.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >