films-perfect-kind-januari

Je hebt te weinig geslapen, op de straten zie je niets meer dan resten vuurwerk en de speelparadijzen zijn gesloten: 1 januari is voor velen een dag om binnen te blijven. Onder de deken, samen met je kind en een goede film.

Daarom hebben wij een paar kijktips (te zien op tv én op Netflix) voor je.

 

1. Cars 2 (vanaf 10:00 uur op BBC one)

De twee vrienden, raceauto en ster Bliksem McQueen en de weergaloze takelwagen Takel, ontdekken spannende nieuwe plekken wanneer ze naar het buitenland gaan om mee te doen aan de allereerste Wereld Grand Prix, waar zal blijken wie de snelste auto ter wereld is. Maar de weg naar het kampioenschap zit boordevol gaten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

2. Super Buddies (vanaf 15:00 uur op SBS9)

Een hele normale dag in de buurt van de boerderij verandert compleet als Rosebud, B-Dawg, Budderball, Buddha en Mudbud mysterieuze ringen vinden die de honden unieke superkrachten geven. Met deze fantastische, nieuwe krachten schieten ze iedereen direct te hulp. Diezelfde krachten komen hen bovendien goed van pas als er een buitenaardse pestkop die van vorm kan veranderen de planeet bedreigt. Geschikt voor alle leeftijden.

 

3. Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof (vanaf 15:30 uur op NPO 3)

Asterix en Obelix weten de plannen van Julius Caesar altijd te dwarsbomen en hij is het meer dan zat. Caesar heeft een plan bedacht om voor eens en voor altijd van de Galliërs af te zijn. Hij beveelt zijn mannen om een nieuw Rome te bouwen, om het dorp van Asterix en Obelix heen. Die laatste twee doen er alles aan om de plannen van Caesar te dwarsbomen. Geschikt voor alle leeftijden.

 

4. Finding Nemo (Netflix)

Klinkt cliché, maar deze film hoort zeker in het rijtje thuis. Want ondanks dat het vervolg Finding Dory al uit is, blijft Finding Nemo een klassieker. Geschikt voor alle leeftijden. 
 

5. Up (Netflix)

Weer zo'n knaller. Een ouwe chagrijn en een vriendelijke jongen gaan op avontuur. Maar kunnen ze de weg naar huis terugvinden? Dit hartverwarmende verhaal van Disney won een Oscar en een Golden Globe voor beste animatiefilm. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 

6. Mees Kees op de planken (Netflix)

In Mees Kees op de Planken gaat de klas van Mees Kees (Willem Voogd) een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, met alle gevolgen van dien... Geschikt voor alle leeftijden.
 

7. Troetelbeertjes (Netflix)

Op een afgelegen wolk ligt het regenboogkleurige Troetelland, waar de magische Troetelbeertjes wonen. Samen lossen ze problemen op. Geschikt voor alle leeftijden.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

aan wintertijd wennen kind
Beeld: Pixabay

De overgang van zomer- naar wintertijd (de klok gaat een uur terug) kan er voor kinderen flink inhakken. Daarom een paar handige tips.

Opdat je kind niet al om 5 uur 's ochtends naast je bed staat.

 

Langzaam wennen

Probeer een paar dagen voordat de wintertijd ingaat de bedtijd van je kind elke dag met 5 à 10 minuten te verlengen. Je past op deze manier het slaapschema stukje bij beetje aan en zo wennen kinderen makkelijker aan het nieuwe ritme - en slapen ze misschien toch dat uurtje langer door. De maaltijden steeds een paar minuten uitstellen kan trouwens ook helpen.

 

Lekker donker

 

Kinderen worden vaak wakker omdat het licht wordt in de kamer, maar met goede gordijnen kun je het langer donker houden.

 

Lees ook
Zomertijd: hoe bereid je je kind erop voor? >

 

Hou het rustig

Ga tegen de avond niet nog allerlei (drukke) fratsen uithalen om je kind nog vermoeider te maken: hou het rustig, praat met een zachte stem en dim die lampen in de woon- en slaapkamer. Die hysterische kiekeboe-spelletjes kunnen morgen weer.

 

Iets langer in bed blijven

Is je kind oud genoeg, spreek dan samen af dat hij nog een tijdje rustig in bed blijft liggen als-ie vroeg wakker wordt. Laat 'm een boekje lezen, muziek luisteren of een simpel spelletje doen. Zo dendert je kind niet meteen de slaapkamer uit, maar hoeft hij ook niet meer verplicht z'n ogen dicht te doen - en jij pakt mooi nog wat extra slaap mee.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboeken vreemd

Al heeft je kind vast geen idee, de dubbelzinnigheid van deze kinderboeken is zo opvallend dat jij ze liever in de kast laat staan.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen...

 

Misschien was 'Kitty' beter geweest

 

Rillingen krijg je ervan

 

En wáárom zou je je kind dit precies willen leren?

 

Lees ook
6x fijne boeken van bestsellerauteur Mariëtte Middelbeek >

 

Een beetje flauw, wel grappig

 

Brrrr

 

Daar is-ie weer: Dick

 

Niet zo onschuldig als het lijkt

 

Ietwat ongelukkig gekozen...

 

Stalker George

 

En dan die tekening erbij...

 

Ook hier hadden de tekenaars vast iets anders bedoeld

Bron: Bored Panda
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >