Dé tofste tip: zo sleep je jouw kind door de lange kerstvakantie

28.12.2021 11:31
bol.com kerstvakantie tips kinderen boekenclub luisterboeken

Het kerstdiner en oliebollen al achter de kiezen, maar ondertussen heeft je kind nog wel een paar dagen vrij. Nét nu alles weer dicht is. Deze fijne tip helpt de kerstvakantie zo goed – en vooral leuk- mogelijk door te komen. Helemaal fijn: het jaagt jou niet op kosten.

Er was eens

Is jouw kind ook druk met ‘bankhangen’? Terwijl het volmondig zijn of haar greatest hit ‘Mà-hammmmm, ik vervééééél me!’ laat horen? Dan is het tijd voor actie. Deze activiteit kun jij namelijk supermakkelijk opleuken met toffe, gezellige, grappige of spannende verhalen. Ontdek deze vakantie de leukste boeken om te lezen, voor te lezen of lekker te luisteren. Ze kosten niets. Nou ja, één cent per ebook- of luisterboek. Kun je lekker inslaan.

Avonturen volop

Om deze vakantie extra leuk te maken, heeft bol.com met de Bollebozen BoekieClub te gekke boeken voor je kind uitgezocht. Zo stimuleer jij tegelijkertijd het lezen en luisteren. Er zijn 18 boeken beschikbaar. Uren lees- en luisterplezier dus. Gezellig voor jullie samen, maar ook top voor je kind alleen. Duik jij mooi weer even in je cappuccino.
Inspiratie nodig? Wij zetten er een paar voor je op een rij:

1. Dikkie Dik – Lente, zomer, herfst en winter (Luisterboek 2-4 jaar)

Het leventje van Dikkie Dik ziet er in de zomer natuurlijk heel anders uit dan in de lente, herfst of winter. In dit luisterboek gaat je kind lekker mee op avontuur. Zo zoekt Dikkie Dik paaseitjes in de lente, gaat hij naar het strand in de zomer, woedt er een storm in de herfst en rijdt hij sleetje in de winter.
Bestel ‘m hier.

 

2. Boer Boris in de sneeuw (Ebook 3-6 jaar)

Welk kind wil nou niet Boer Boris zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt.
Klinkt goed.

 

3. Mijn dikke vette zombiegoudvis (Luisterboek 6-8 jaar)

Als Toms gemene broer Mark een goudvis neemt om op te experimenteren, besluiten Tom en Pradeep, zijn beste vriend en buurjongen, de vis te helpen. Als vis Frankie spartelend in zijn kom ligt, redden ze hem door een schok te geven met een batterij. Maar dan gebeurt er iets dat ze ab-so-luut niet hadden verwacht: de vis komt weer tot leven. Het is een zombiegoudvis. En wil wraak op Mark. Wie niet.
Hier gaat mijn kleine absoluut van genieten.

 

4. Dummie de mummie – Een jonge prins in het oude Egypte (Luisterboek 7-12 jaar)

Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni (ja, een hele mond vol) is de jonge, onbezorgde zoon van Achnetoet en zijn vrouw Enisis. Maar als zijn opa, koning Sadihotep sterft, wordt alles anders. Een superspannend avontuur volgt. Stap op je ezel en reis mee door het prachtige oude Egypte.
Lekker spannend.

 

5. Superjuffie op Safari (Ebook 7-12 jaar)

Oeps, superjuffie belandt per ongeluk met een groepje leerlingen midden in Afrika. Er is geen enkel contact met de buitenwereld en wat nog erger is: er zijn daar stropers actief en de olifanten lopen groot gevaar… De hulp van Superjuffie is noodzakelijk, maar heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich? Altijd (te) gekke avonturen van de leukste juf.
Tijd voor Superjuffie!