‘De juf vindt het irritant als ik nog even door het raampje naar mijn dochter (4) zwaai’

18.04.2018 07:29
Els en Do

Mijn vierjarige dochter vindt de basisschool nog erg spannend. Daarom wil ze dat ik ’s ochtends nog even door het raampje van de klas naar haar zwaai. De juf vindt dat maar irritant en wil dat ik één keer zwaai en maak dat ik wegkom.

ELS EN DO: Misschien is de juf opgehitst door de tv­-serie De luizenmoeder. Daarin haat juf Ank al die liefhebbende ouders die het liefst de hele ochtend voor het raampje naar hun troetellapje zwaaien. Juf Ank heeft zelfs een stoplicht ingesteld dat aangeeft wanneer ouders mogen zwaaien (een halve seconde) en wanneer ze moeten stoppen (na een halve seconde). Juf Ank heeft een schare volgers in lerarenland die in opstand komt tegen lastige ouders die de school niet zijn uit te slaan en zich overal mee bemoeien.
 

Hartstochtelijk zwaaien

Uw wens klinkt niet overdreven. Maar je hebt ouders die nooit meer ophouden met zwaaien (Do was daar eentje van), en dat is inderdaad niet leuk voor de juf. Dit valt uit te leggen aan uw dochter. Spreek met haar af dat u de klas­zwaai gewoon een beetje eerder doet, maak er een grapje van, en begin onderweg naar school al hartstochtelijk te zwaaien.

PS Do was ooit ook luizenmoeder. Ze vergat meestal haar bril. Dan voerde ze een soort brailletoneelstukje op. Ze wist toch al niet hoe een luis eruitzag. Hele luizenepidemieën vonden plaats onder haar wazige toezicht.

 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2018.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >