Els en Do

Mijn vierjarige dochter vindt de basisschool nog erg spannend. Daarom wil ze dat ik ’s ochtends nog even door het raampje van de klas naar haar zwaai. De juf vindt dat maar irritant en wil dat ik één keer zwaai en maak dat ik wegkom.

ELS EN DO: Misschien is de juf opgehitst door de tv­-serie De luizenmoeder. Daarin haat juf Ank al die liefhebbende ouders die het liefst de hele ochtend voor het raampje naar hun troetellapje zwaaien. Juf Ank heeft zelfs een stoplicht ingesteld dat aangeeft wanneer ouders mogen zwaaien (een halve seconde) en wanneer ze moeten stoppen (na een halve seconde). Juf Ank heeft een schare volgers in lerarenland die in opstand komt tegen lastige ouders die de school niet zijn uit te slaan en zich overal mee bemoeien.
 

More content below the advertising

Hartstochtelijk zwaaien

Uw wens klinkt niet overdreven. Maar je hebt ouders die nooit meer ophouden met zwaaien (Do was daar eentje van), en dat is inderdaad niet leuk voor de juf. Dit valt uit te leggen aan uw dochter. Spreek met haar af dat u de klas­zwaai gewoon een beetje eerder doet, maak er een grapje van, en begin onderweg naar school al hartstochtelijk te zwaaien.

PS Do was ooit ook luizenmoeder. Ze vergat meestal haar bril. Dan voerde ze een soort brailletoneelstukje op. Ze wist toch al niet hoe een luis eruitzag. Hele luizenepidemieën vonden plaats onder haar wazige toezicht.

 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2018.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

grappige-strips-over-ouderschap

Van het gebrek aan slaap tot een postbode die om de haverklap voor je deur staat met nieuwe pakketjes voor de baby: deze strips over het ouderschap zijn ongetwijfeld herkenbaar.

Pijnlijk, maar waar.

 

More content below the advertising

 

Hét bewijs dat al die #lovelife-Instagramfoto's een momentopname zijn.

 

 

Maar je hebt het er allemaal voor over.

 

Lees ook
9x kindertekeningen die toch niet zo onschuldig lijken >

 

Hormonen hè, hormonen...

 

 

Vol huis, lege portemonnee.

 

 

Speelgoed? Niet interessant.

 

 

Het moederschap bindt.

 

 

Ze doen het erom...

 

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
leukste-tweets-aflevering-6-de-luizenmoeder

Terwijl de jaarlijkse sponsorloop van De Klimop weer voor de deur staat, doet directeur Anton er alles aan om zoveel mogelijk geld binnen te harken en wordt juf Ank anti-suiker. Wat vonden de kijkers van aflevering 6 van 'De Luizenmoeder'? De leukste tweets op een rij.

Tip één: doe nooit boodschappen met een lege maag.

 

More content below the advertising

...

 

 

Kom maar door!

 

 

Lees ook
Anke is bang voor de schoolpleinjungle >

 

Nou eh, mooi... mooi...

 

 

Ook een serieuze noot op z'n tijd.

 

 

Grof, maar geestig.

 

 

Het zal eens soepel gaan op De Klimop...

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >