fotoserie-celebrities-jong-moeder
Beeld: Brunopress

In iedere Kek Mama: Celeb College van een bekende vader of moeder. Want die bekende ouders weten ook alles. Deze keer: Adele.

1. Kijk naar Teen Mom

Vroeger had Adele de reputatie van feestbeest. Tegenwoordig is ze braaf. “Het was zalig, maar ik rook niet meer en drink nog maar één borrel per week. Want moederen met een kater, dat is pas echt uitputtend. Oké, het is saai, maar gelukkig is er het MTV-programma Teen Mom. Als ik die tieners bezig zie, denk ik: ik doe het best goed.” 

2. Zing Let It Go

Een mazzelkont, die kleine Angelo. Als het even kan, zingt Adele haar zoontje dus in slaap. En nee, dat doet ze niet met haar eigen repertoire: het liedje Let it Go uit de tekenfilm Frozen staat met stip op nummer één. Een andere favoriet: Row Row Row Your Boat

3. Neem een kind als therapeut

Angelo heeft de hitzangeres weer met beide benen op de grond gezet. “Vroeger ging ik compleet op in een nieuw album, concert of fotoshoot. Nu denk ik: waar maak ik me druk om? Angelo is het belangrijkst, niets anders. Zonder het zelf te weten heeft dat kleine therapeutje mijn hoofd lekker opgeruimd.”

4. Klaag tot je scheel ziet

Moederen is ook zwoegen. En dan lucht het op daar lekker over te klagen. Dat doet Adele dan ook. “Ik heb het moederschap onderschat. Het is loodzwaar. En ik haat het eczeem dat ik krijg van het ontsmetten van die voedingsflesjes. Ik zeg met collegamoeder Pink: het is bloody hard work.”

5. Blijf muziek maken

Na de geboorte van Angelo kondigde Adele aan vijf jaar geen muziek te maken. Gelukkig heeft ze zich daar niet aan gehouden. Haar zoon is nu drie en de zangeres plooit haar tours en optredens soepeltjes rond zijn leven. Als ze écht niet thuis kan zijn, dan zit papa Simon klaar met FaceTime zodat Adele haar zoontje in slaap kan zingen.

Singer-songwriter Adele Laurie Blue Adkins (28) is verloofd met ondernemer en filantroop Simon Konecki (42). Samen hebben ze zoon Angelo James (3). Adele maakte met 19, 21 en 25 drie albums en sleepte tien Grammy’s, een Oscar en een Golden Globe binnen.

falende ouders

Niemand is perfect. Ook ouders niet, zo bewijzen deze hilarische momenten op Buzzfeed.

We doen ons best...

En proberen ze goed op te voeden....

 

Wait, stop! #nevermind #toolate #pottytraining #parentingfail #dadfail #donttellmom

Een bericht gedeeld door Phil Yeh (@philyeh) op

 
 

...maar dat lukt niet altijd

 
 
 
 

Soms hebben we íets teveel balgevoel...

 

...of last van de zwaartekracht

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

geruzie kinderen stoppen
Beeld: Unsplash

De New Yorkse moeder Vered wilde altijd al drie kinderen. Die wens ging in vervulling, maar het continue geruzie van het stel kan ze missen als kiespijn. Zo maakte ze daar korte metten mee.

Vered schrijft op Scary Mommy hoe ze geniet van haar drie kinderen – tenzij ze aan het schreeuwen, slaan, duwen, schoppen, knijpen, schelden, zeuren en krabben zijn. Vered’s stresslevel schiet dan meteen omhoog en ze beschrijft hoe ze dan in een tweestrijd staat: ‘Moet ik de jongste verdedigen? Ze allemaal straffen? Ze een time-out geven? Het speelgoed waar ze om strijden afpakken? Ze hun excuses laten aanbieden? Ze in aparte kamers laten spelen?’

 

Niet ingrijpen

Vorig jaar liep het geruzie onderling echt uit de hand en zocht Vered hulp bij Tovah Klein, directeur van het Barnard College Center for Toddler Development. Deze specialist raadde haar simpelweg dit aan: ‘Laat de kinderen het zelf uitvechten. En als je daar niet bij wilt zijn, stuur ze dan naar hun kamer om de ruzie te beslechten.’ Volgens Klein werkt het juist averechts om als ouder in te grijpen in een ruzie: dan verandert namelijk de dynamiek en worden onbedoeld de kinderen tegen elkaar opgezet. Trek je je als ouder terug uit de ruzie, dan zullen de kinderen juist uiteindelijk samen een band krijgen.   

 

Lees ook
PERSOONLIJK: Deze ouders hebben altijd gillende ruzie op vakantie >

 

Uitgeput en overstuur

Vered schrijft hoe ze deze nieuwe aanpak thuis uitprobeerde. Tijdens de eerste ruzies moest ze echt op haar tong bijten: ‘Ik realiseerde me toen pas hoe vaak ik me met het gekibbel had bemoeid, en hoe veel energie me dat gekost had, waarna ik uitgeput en overstuur was. Terwijl de kinderen tien minuten later alweer samen speelden en alles vergeten waren.’ Vered paste haar tactiek aan. ‘Als ik ze zag ruziën, zei ik: ‘Jullie mogen ruzie maken, maar niet waar ik bij ben.’

 

Laat ze met rust

Vered: ‘Zonder mij  als cruciale speler werd het ruziën ineens een stuk minder interessant voor ze.  Het intrigeerde me: wat kunnen ouders doen om hun kinderen onderling een gezonde en liefdevolle band te laten krijgen? Het antwoord: ze met rust laten. Is er helemaal geen ruzie meer in huis? Absoluut niet. Maar nu ik er geen deel meer van uit maak, gaan de ruzies veel meer over de aanleiding zelf. En vechten om een lichtzwaard is nou eenmaal minder interessant dan ruziën over mijn liefde en aandacht.’

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >