8 tips om je kind bezig te houden zonder beeldscherm

25.11.2022 10:01
hoelang_peuters_achter_beeldscherm

Wil je schoonmaken, koken, werk afronden of simpelweg wat tijd voor jezelf, maar zit je kind al een halve dag voor een beeldscherm? Met een beetje creativiteit houd je je kind bezig zonder dat er een tv of telefoon aan te pas komt.

Hoe? Check de tips hieronder.

Trampoline

Oké, je moet er wel plek voor hebben natuurlijk, maar een trampoline is een geweldige investering. Wat zeg nu zelf: als kind vond je vroeger toch ook niets leuker? Daarbij wordt je kind er lekker moe van – win win.

Laat ze helpen

Ben je de was aan het doen of aan het koken, laat je kind gezellig helpen. Met het wassen van de aardappelen, bijvoorbeeld. Of het sorteren van de sokken. Wel een kleine kanttekening: of het ook sneller gedaan is, kunnen we je niet beloven.

Luister naar een audioboek

Voorlezen is leuk, maar je hebt natuurlijk niet altijd je handen vrij. Schaf een paar mooie audioboeken aan waarvan je weet dat je kind ze leuk vindt. Drinken, bakkie chips en een dekentje erbij; wedden dat je kind wel even zoet is?

Ideeëndoos

Maak een ideeëndoos samen met je kind. Als er dan een dag is waarop ze geen idee hebben wat ze kunnen doen, kunnen ze zo, hup, de ideeëendoos erbij pakken. Makkelijker krijg je het niet.

Hut bouwen

Je kent het vast wel van vroeger, hoe blij je was als je een hut mocht bouwen van lakens. Pak de lakens erbij en laat je kinderen hun eigen hut bouwen. Als ze klaar zijn kunnen ze er bijvoorbeeld in gaan spelen of picknicken. Je hebt er een hele middag geen omkijken meer naar.

Puzzelen

Geef voor de verjaardag of voor Sinterklaas een puzzel cadeau, bijvoorbeeld eentje met een tekening of foto die ze tof vinden. En wil je je kind echt lang bezig houden, dan kies je gewoon een puzzel met veel stukjes ;).

Tekenen of verven

Laat je kind een mooie (verf)tekening maken voor bijvoorbeeld opa en oma of voor de juf op school. Of laat je kind iets tekenen wat ze hebben meegemaakt.

Woordspelletjes

Heb je veel kleding te strijken, of ben je aan het koken? Doe dan een woordspelletje met je kind. Neem bijvoorbeeld een persoon in je hoofd, en laat je kind vragen stellen om erachter te komen wie het is. Of noem zoveel mogelijk namen die je kan noemen met een bepaalde letter.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.