In samenwerking met Kek Mama

5x zo krijg je makkelijke eters

16.06.2022 11:07
@minibelle.nl

Vraag jij je ook wel eens af waarom je elke avond staat te koken, aangezien je kroost vooral een food fight houdt met de vloer? Vijf tips voor gezellige alleseters. Smakelijk eten in plaats van smakelijk smijten…

1 Zelf doen

Het wordt wellicht wel een bende, maar er zijn veel voordelen aan een kind zelf laten eten. Zo ontdekken ze verschillende smaken, texturen, geuren en kleuren. Vaak vinden kinderen het fijn om te voelen wat ze in hun mond stoppen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat kinderen zo ook beter ervaren wanneer ze voldoende hebben gegeten. Maak je niet te druk om de kliederboel: slab om en zeiltje onder kinderstoel.

2 Wennen kost tijd

Geef niet op bij de eerste bleh-reactie van je kind. Om aan nieuwe smaken te wennen, moet je kind wel tien tot vijftien keer iets proeven. Herhaal, maar dwing niet. Kinderen kopiëren vaak het gedrag van hun ouders. Geef het goede voorbeeld, dan volgt je kind vanzelf. Hopen we…

3 Feest op je bord

Mik niet alles hatseflats op het bord, maar maak er een feestje van. Snijd boterhammen in driehoekjes, maak een gezichtje van de groente. Wees creatief, dat loont!

4 Houd het gezellig

Wij kunnen ons de frustratie voorstellen als je met een weigeraar aan tafel zit die alles op de grond knikkert of in de gordijnen smeert. Toch schijnt het te helpen om het aan tafel gezellig te houden. Zing liedjes, lach en klets. Dat zorgt voor een positieve associatie met eten.

5 Maak het jezelf ook makkelijk

In het kader van gezelligheid: er is helemaal niets mis met gemak. Een lekkere maaltijd hoef je niet altijd zelf te maken, zo houd je weer tijd over voor andere dingen. Samen spelen of een momentje voor jezelf. Fijn, de maaltijden van Gerber® Plant-tastic zijn 100% plantaardig, voedzaam en speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van baby’s vanaf 8, 12 en 15 maanden. Gerber Organic heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de juiste combi van peulvruchten, granen en groenten, die van nature rijk zijn aan plantaardig eiwit. Door deze mix zijn de maaltijden een bron van eiwitten en vezels, zonder toegevoegd zout, en geur¹- kleur¹- of smaakstoffen¹. En de smaak? Die is getest én goedgekeurd door de meest kritische testers: baby’s! Verkrijgbaar in zes verschillende smaken. Bijvoorbeeld: groenteschotel met zoete aardappel, ratatouille met courgette en aubergine en Marokkaanse tajine met pompoen.

Nieuwsgierig? Je proeft nu twee Gerber Plant-tastic maaltijden helemaal gratis!

Meer weten over Gerber Plant-tastic? www.mygerber.nl